Webinaarikalenteriin

Näin vaihdat arkkitehtuurivälineen

10.09.2019 09:00 - 10:00

Onko arkkitehtuurivälineesi tullut aikansa päähän? Joutuvatko arkkitehdit tappelemaan päivittäin tiettyjen työtä haittaavien välineen ominaisuuksien kanssa? Eikö välineestä saa tarvittavia raportteja, visualisointeja ja analyysejä ulos, että tuotettua sisältöä pääsisi toden teolla hyödyntämään?

Vai onko aivan ensimmäisen välineen hankinta ajankohtainen?

Arkkitehtuurivälineen hankinta (kuten minkä tahansa tietojärjestelmän hankinta) kannattaa toteuttaa suunnitelmallisesti. Harkitsemattomilla päätöksillä päätyy harvoin hyvään lopputulokseen.

Välineen hankinnassa tulee huomioida esimerkiksi seuraavia asioita:
- milloin väline kannattaa vaihtaa
- uudelta välineeltä tarvittavat toiminnot ja ominaisuudet
- olemassa olevan arkkitehtuurisisällön siivous, konversio ja siirtäminen
- arkkitehtuurin kuvaustavan kehittäminen
- ohjeistus ja koulutus
- välineen ylläpito

Tässä webinaarissa käyn läpi käytännön askelmerkit arkkitehtuurivälineen vaihtamiseen, unohtamatta esimerkkejä. Samat opit ovat hyödynnettävissä myös siinä tapauksessa, että ollaan hankkimassa ensimmäistä arkkitehtuurivälinettä.

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Näin vaihdat arkkitehtuurivälineen. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ.

 

ILMOITTAUTUMINEN WEBINAARIIN ON SULJETTU
Näin vaihdat arkkitehtuurivälineen
10.09.2019 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154