Webinaarikalenteriin

Vaatimusmäärittely ja SAFe® ne yhteensoppii??

26.11.2020 09:00 - 10:00

Perinteisesti on totuttu ajattelemaan, ettei ketterässä tai leanissa kehittämisessä tehdä kunnon vaatimusmäärittelyä – kunhan väsätään muutama user story, niin siinä se sitten on. Vaan onko näin? Tällä hetkellä erittäin suosittu lean lähestymistapa SAFe® (Scaled Agile Framework®) puhuu kovasti liiketoiminnan ketteryydestä (Business Agility) ja – yllätys, yllätys – sen keskiössä on asiakas! Ollaanko siis palaamassa vanhaan kunnon asiakaskeskeiseen systeemityöhön, jossa vaatimukset ovat a ja o? Juu ja ei! Mitenkäs sitten? Siitä Tarja Raussi kertoo webinaarissaan.

Senior Consultant Tarja Raussi on työskennellyt koko uransa ajan vaatimusten parissa ja valmentanut tuhatkunta määrittelijää Suomessa ja ulkomailla hyvän ja riittävän määrittelyn saloihin. Ammattimäärittelijän taidoista on hyötyä myös konsultoinnissa, kun usein pitää perehtyä uusiin toimialoihin. Sekä arkkitehdin että määrittelijän tulee hallita kokonaisuuksia – fokus ja tarkkuustaso ovat tosin erilaisia. Tarja päivitti oman sertifikaattinsa SAFe® 5.0:aan keväällä 2020.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Vaatimusmäärittely ja SAFe® ne yhteensoppii?? Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

Tarja Raussilla on pitkä kokemus mallintamis- ja systeemityöstä eri ympäristöissä ja käytännönläheinen suhtautuminen erilaisiin standardeihin. Tarja on ollut päävastuullisena laatimassa Valtionvarainministeriön ensimmäisiä valmennuksia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurista, ja siten tuomassa 2011 voimaan tullutta Tietohallintolakia käytäntöön. Hän oli mukana JHS 179 suosituksen päivitystyössä. Tarja toimi Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön isännistössä 2012 – 2015 ja 2018-.-. Tarjan ajatuksiin voit tutustua blogissa EI SAA JÄÄDÄ TULEEN MAKAAMAAN. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista.

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ.

Vaatimusmäärittely ja SAFe® ne yhteensoppii??
1.00 Kpl
Vaatimusmäärittely ja SAFe® ne yhteensoppii??
0,00 €
+ alv. 24%.
Vaatimusmäärittely ja SAFe® ne yhteensoppii??
26.11.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154