Webinaarikalenteriin

Tietojärjestelmäsalkusta kättä pidempää tietohallinnon päätöksentekoon

01.02.2022 09:00 - 10:00

Tietohallinnon tärkeimpänä tavoitteena on varmistaa, että tietojärjestelmät tukevat ja tehostavat organisaation toimintaa. Järjestelmät eivät myöskään saisi tekniikaltaan hapantua käsiin. Siitä voi seurata vaikkapa tietoturvariskejä, joiden lauetessa päästään lehtien sivuille ja menetetään asiakkaiden luottamus. Lisäksi koko paketin pitäisi olla kustannustehokas – myös ylläpitokustannuksiltaan. Tätä varten on suotavaa yksinkertaistaa teknologiasalkkua, optimoida lisenssit ja välttää toimittajaloukkuja.

Näiden tavoitteiden täyttäminen ei ole ihan helppoa hommaa. Se vaatii järjestelmällisyyttä tietojärjestelmäsalkun hallinnalta. Kaikki lähtee liikkeelle tietojärjestelmien nykytilan inventoinnista tietojärjestelmäsalkkuun. Mahdollisia dokumentoitavia tietoja on paljon: esimerkiksi käyttötarkoitukset, kriittisyydet, kustannukset, teknologiat, riskit, riippuvuudet sekä toiminnallinen ja tekninen laatu. Vaikka nykytila on dokumentoitava, ei kuvausten ylläpito saa muodostua liian työvoimavaltaiseksi.

Tietojärjestelmäsalkun pihvi on tietysti sen hyödyntäminen. Salkusta saadaan pohjatiedot esimerkiksi järjestelmien uudistusprojektien suunnitteluun ja järkevään vaiheistukseen. Hyödyntäminen ei kuitenkaan tapahdu automaattisesti, vaan on rakennettava mukaan eri toimintojen toimintatapoihin. Tähän tuo lisähaastetta se, että tietojärjestelmäsalkun hallintaan liittyvät roolit jakautuvat useisiin toimintoihin (esimerkiksi IT-palvelunhallintaan, projektisalkunhallintaan ja ratkaisukehitykseen).

Tässä webinaarissa kerron, miten tietojärjestelmäsalkku pistetään pystyyn ja miten sitä kannattaa hyödyntää!

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-10:00 Tietojärjestelmäsalkusta kättä pidempää tietohallinnon päätöksentekoon. Puhuja: Eetu Niemi, FT, KTM, Senior Consultant (Coala)

Eetu on kokenut arkkitehtuurin moniosaaja. Hän on arkkitehtuuroinut useita kymmeniä organisaatioita ja ratkaisuja eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu on arkkitehtuurikonsultti ja partneri Coalassa.

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

Tietojärjestelmäsalkusta kättä pidempää tietohallinnon päätöksentekoon
1.00 Kpl
Tietojärjestelmäsalkusta kättä pidempää tietohallinnon päätöksentekoon
0,00 €
+ alv. 24%.
Tietojärjestelmäsalkusta kättä pidempää tietohallinnon päätöksentekoon
01.02.2022 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154