Webinaarikalenteriin

Tiedonhallintamallin kuvaaminen arkkitehtuurilla

25.08.2020 09:00 - 10:00

Tämän vuoden alussa tuli voimaan Laki julkisen hallinnon tiedonhallinnasta. Laki edellyttää mm. viranomaisia, kuntia, yliopistoja ja ammattikorkeakouluja ylläpitämään tiedonhallintamallia. Tiedonhallintamalli kuvaa esimerkiksi tiedonkäsittelyprosessit, tietovarannot ja tietojärjestelmät riippuvuuksineen.

Taas yhden kuvauksen tuottaminen ja varsinkin ylläpitäminen saattaa kuulostaa työläältä (meillähän on jo esimerkiksi ne GDPR-kuvaukset, eikö vaan). Saatavilla olevat tiedonhallintamallin suositukset ja mallipohjat voivat myös herättää kysymyksiä.

Olisiko kuitenkin mahdollista tehdä kohtuullisella työmäärällä kuvaus, joka täyttää tiedonhallintalain vaatimukset ja on myös muuten hyödyllinen esimerkiksi kehitysprojekteille, salkunhallinnalle ja muille tekemisille?

Tässä webinaarissa kuulet, miten tiedonhallintamallin voi kuvata arkkitehtuurin avulla. Luvassa on myös käytännön kuvausesimerkkejä.


8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Tiedonhallintamallin kuvaaminen arkkitehtuurilla. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Tiedonhallintamallin kuvaaminen arkkitehtuurilla
25.08.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154