Webinaarikalenteriin

Strategian jalkauttaminen kokonaisarkkitehtuurin avulla

10.12.2019 09:00 - 10:00

Liian usein strategiat ovat hähmäisiä ja niin ohutta yläpilveä, että niiden tuominen käytäntöön konkreettisiksi toimenpiteiksi on todella vaikeaa. Jo kokonaisarkkitehtuurin kehittämisen JHS-suosituksen 1. versio toi apuvälineitä siihen, miten strategiasta voidaan johtaa kehittämistoimenpiteitä ja nivoa ne organisaation olemassa oleviin voimavaroihin. TOGAF 9.2 ja erityisesti ArchiMate 3.1 -kuvauskieli toivat työstöpolun strategiasta kehittämisvaatimuksiksi ja -projekteiksi vielä paremmin esille. Ja tässä mukaan tulivat myös kyvykkyydet, jotka ovat paljon muutakin kuin vain osaamista. Webinaarissani kerron, miten strategia voidaan jalkauttaa kokonaisarkkitehtuurin avulla konkreettisiksi toimenpiteiksi, jotka koko organisaatio voi käsittää. Ja kuvauksetkin tehdään niin, että niitä ymmärtävät kaikki – ei vain arkkitehdit.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Strategian jalkauttaminen KA avulla Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

Tarja Raussilla on pitkä kokemus mallintamistyöstä eri ympäristöissä ja käytännönläheinen suhtautuminen erilaisiin standardeihin. Tarja on ollut päävastuullisena laatimassa Valtionvarainministeriön ensimmäisiä valmennuksia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurista. Hän oli mukana JHS 179 suosituksen päivitystyössä. Tarja toimi Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön isännistössä 2012 – 2015 ja 2018-. Tarjan ajatuksiin voit tutustua blogissa Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista.
 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan täältä.

ILMOITTAUTUMINEN WEBINAARIIN ON SULJETTU
Strategian jalkauttaminen kokonaisarkkitehtuurin avulla
10.12.2019 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154