Webinaarikalenteriin

Pöh faktoista - me toimitaan mutun tai luulon pohjalta

02.10.2019 09:00 - 09:30

Työpaikoilla toimitaan liian usein luulon ja tunteiden varassa. Ilman, että kenelläkään on faktaa tiedossa siitä, miten asiat todellisuudessa ovat.

Toimintaa johdetaan luulojen ja tuntemusten pohjalta. Päätöksiä tehdään siltä pohjalta kuin luullaan asioiden olevan. Saatetaan vielä kilpailla, kenen mielipiteen mukaan päätetään.

Työntekijöistä tuntuu, että ei kannata puhua, koska mielipiteitä ja näkemyksiä ei kuitenkaan kuunnella. He luulevat, että ei kannata tuoda parannuksen kohteita tai hyvin toimivia toimintatapoja esille, koska johto ja esimiehet eivät ole niistä kiinnostuneita.

Kun toimitaan luulon ja tunteiden eikä faktojen pohjalta, tehdään turhia työvaiheita, istutaan turhautuneina kokouksissa, vastustetaan muutosta mutun perusteella, tehdään virheitä väärinymmärryksen seurauksena, korjataan ja tehdään uudelleen, ei hyödynnetä tietoa ja osaamista ja kokemusta, tuhlataan asiakkaan aikaa eri tavoin, kaikkien aivot eivät ole 100 %:sti käytössä, syntyy vastakkainasettelua ja väärinkäsityksiä, jne.

Jos toimittaisiin faktojen pohjalta, tilanne saattaisi muuttua. Jos otettaisiin tuntemukset avoimesti esille ja keskusteltaisiin niistä, saatettaisiin huomata, että luulomme ja tuntemuksemme eivät pidä paikkaansa. Tai keskustelemalla ja jotain muuttamalla syntyisi yhteinen ymmärrys, että kannattaakin ehkä toimia toisin. Tai tekemistä systemaattisesti havainnoimalla ja mittaamalla saataisiin esille faktoja, joiden pohjalta löytyy järkevämpi tapa toimia jatkossa.

Kummalla tavalla Sinun omalla työpaikallasi toimitaan? Faktojen pohjalta vai sen pohjalta, miltä tuntuu?

Jos haluat muuttaa työyhteisösi elämää paremmaksi, harkitse siirtymistä luulolla ja mutulla toimimisesta faktapohjaiseen ja systemaattiseen jatkuvan parantamisen toimintatapaan. Sekä tulokset että fiilikset paranevat!

Webinaarin vetäjänä on Tapio Hirvonen, joka on Business Excellence Finland Oy:n partner.

”Keskustelukumppanisi talous-, toimitus-, linja- ja markkinointijohtajan kokemuksella. Sparrarisi toiminnan uudiskehittämisessä, porukan innostamisessa sekä työ- ja muun elämän tasapainottamisessa.”

 

Katso tästä kaikki toimittajan kurssit >>

 

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Pöh faktoista - me toimitaan mutun tai luulon pohjalta
02.10.2019 09:00 - 09:30

Lisätietoja
tapio.hirvonen@erinomainen.fi
358409007887