Webinaarikalenteriin

Onko tietoarkkitehtuurilla käyttöä tiedonhallintamallissa?

16.09.2020 09:00 - 10:00

Tietoarkkitehtuurista useimmilla tulee mieleen ensimmäiseksi käsitekaaviot ja erilaiset tietomallit. Tällaisista ei voimassa olevan Tiedonhallintalain pääkuvaus tiedonhallintamalli puhu mitään. Ohjeistuksen mukaan täytetään vain muutama excel-taulukko ja se on siinä. Vai onko? Toimiiko suosituksen mukainen kuvaustapa? Tai riittääkö se? Mitä tietoarkkitehtuuri oikein on? Olisiko parempi puhua informaatioarkkitehtuurista? Näihin kysymyksiin Tarja Raussi vastaa webinaarissaan.

Senior Consultant Tarja Raussi on työskennellyt tietoarkkitehtuurin eri osa-alueiden parissa pitkään. Tietomallintaminen on sitä ”peruskauraa”, mutta myös arkkitehtuurin soveltaminen eri tilanteissa, kuten GDPR-projekteissa aika laajassakin merkityksessä. Par’aikaa Tarja toimii tietoarkkitehtina asiakkaan isossa hankkeessa, jossa kyse ei ole pelkästään tietojärjestelmien uusimisesta vaan myös toiminnan muutoksesta.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Onko tietoarkkitehtuurilla käyttöä tiedonhallintamallissa? Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

Tarja Raussilla on pitkä kokemus mallintamis- ja systeemityöstä eri ympäristöissä ja käytännönläheinen suhtautuminen erilaisiin standardeihin. Tarja on ollut päävastuullisena laatimassa Valtionvarainministeriön ensimmäisiä valmennuksia julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurista, ja siten tuomassa 2011 voimaan tullutta Tietohallintolakia käytäntöön. Hän oli mukana JHS 179 suosituksen päivitystyössä. Tarja toimi Kokonaisarkkitehtuurin osaamisyhteisön isännistössä 2012 – 2015 ja 2018-.-. Tarjan ajatuksiin voit tutustua blogissa EI SAA JÄÄDÄ TULEEN MAKAAMAAN. Muita julkaisuja löydät Tarjan LinkedIn-profiilista.

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ.

 

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Onko tietoarkkitehtuurilla käyttöä tiedonhallintamallissa?
16.09.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154