Webinaarikalenteriin

Onko kokonaisarkkitehtuuritoimintosi hyödyllinen?

05.05.2020 09:00 - 10:00

Kokonaisarkkitehtuuritoiminto vastaa siitä, että suunnitellut kokonaisarkkitehtuurituotokset tehdään ja jalkautetaan organisaatioon. Toiminnon laatu vaikuttaa siis siihen, syntyykö hyödyllisiä arkkitehtuurituotoksia, käyttääkö niitä kukaan ja saadaanko kokonaisarkkitehtuurista organisaatiossa mitään hyötyä.

Mutta miten kokonaisarkkitehtuuritoiminto saadaan pyörimään parhaalla mahdollisella tavalla?

Onnistunut kokonaisarkkitehtuurityö lähtee liikkeelle tavoitteiden määrittelyllä. Arkkitehtuurin kanssa ei myöskään puurra vain arkkitehti yksin kammiossaan, vaan sidosryhmät (varsinkin johto ja liiketoiminta) pitää ottaa työhön mukaan.

Kokonaisarkkitehtuurityön tuloksena pitäisi syntyä viimeisteltyjä ja hyväksyttyjä arkkitehtuurituotteita, kuten kuvauksia, malleja, periaatteita ja muuta dokumentaatiota. Ja jotta kokonaisarkkitehtuuri oikeasti vaikuttaisi johonkin, tulee sitä hyödyntää. Tätä tuetaan arkkitehtuuripalveluilla, kuten projektien arkkitehtuurituella ja arkkitehtuurikatselmoinneilla. Olennaista on myös arkkitehtuuritoiminnon asemointi, eli työnjaosta sopiminen muiden kehittämis- ja hallintatoimintojen kanssa. Päällekkäisyydet tulee minimoida.

Menetelmien ja työvälineiden pitäisi olla käyttötarkoitukseen sopivia. Liian raskaalla hallinnolla ei missään nimessä kannata lähteä liikkeelle. Lisäksi tarvitaan tietysti myös riittävästi resursseja, kuten osaavaa työvoimaa, aikaa ja rahaa.

Poimi tästä webinaarista vinkit kokonaisarkkitehtuuritoiminnon kehittämiseen!

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Onko kokonaisarkkitehtuuritoimintosi hyödyllinen? Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Onko kokonaisarkkitehtuuritoimintosi hyödyllinen?
05.05.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja