Webinaarikalenteriin

Ohjaa IAM-toteutusta viitearkkitehtuurilla

09.03.2021 09:00 - 10:00

Käyttäjä- ja pääsynhallinta (Identity and Access Management, IAM) on laaja ja monimutkainen kokonaisuus, jonka kehittäminen kannattaa suunnitella huolella. Haasteena tässä kuitenkin on, että kenelläkään ei välttämättä ole kunnollista käsitystä siitä, mitä IAM-kokonaisuudessa ylipäätään voi kehittää tai mitä siihen edes kuuluu. IAM ei ole pelkästään teknisiä ratkaisuja, vaan sen kehittäminen muuttaa myös esimerkiksi prosesseja ja vastuita.

Suunnitteluun voi ottaa avuksi IAM-viitearkkitehtuurin. Se kertoo yleisellä tasolla, miten IAM-kokonaisuus toimii ja mistä se koostuu. Sen avulla voidaan tunnistaa esimerkiksi eri tavoin IAM:iin omassa organisaatiossa liittyvät tietojärjestelmät sekä IAM-komponentit, joille ei vielä ole käytössä ratkaisua. Lisäksi viitearkkitehtuurissa on mukana konkreettisia valmisratkaisuja (eli patterneja) eri tarpeisiin, kuten käyttäjien tunnistamiseen. Viitearkkitehtuurin avulla IAM-kokonaisuuden kehittämiselle saadaan yhteinen kieli ja varmistetaan, että mitään tärkeää ei pääse unohtumaan.

Tässä webinaarissa kerron, mistä IAM-viitearkkitehtuuri koostuu ja miten sitä voi hyödyntää IAM-kehittämisen suunnittelussa.

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Ohjaa IAM-toteutusta viitearkkitehtuurilla Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Ohjaa IAM-toteutusta viitearkkitehtuurilla
09.03.2021 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154