Webinaarikalenteriin

Mallintamalla vai inventoimalla? KA:n sisällön luominen

06.10.2020 09:00 - 10:00

Arkkitehtuurisisältöä tuotetaan pääasiassa kahdella eri tavalla. Mallinnetaan, eli piirretään arkkitehtuurikuvia tai inventoidaan, eli kerätään listoja esimerkiksi tietojärjestelmistä. Inventointi tehdään joko exceliin tai syötetään tiedot suoraan arkkitehtuurivälineeseen.

Suo siellä, vetelä täällä. Mallintaminen koetaan usein haastavaksi – etenkin ArchiMate-kuvauskielellä. Laadukkaita kuvia näyttämällä saa kuitenkin hyvät keskustelut aikaiseksi. Kryptisiä ja yksityiskohtia kuvia näytettäessä yleisöllä on kuitenkin lähinnä lasittunut katse. Inventointi taas on melko suoraviivaista hommaa, sitä voivat tehdä muutkin kuin arkkitehdit. Listoista on kuitenkin vaikea nähdä, onko sisältö ehyttä ja tasalaatuista. Sisältöä syntyy, joskus vähän liikaakin.

Molempia yllä mainittuja tapoja näkyy välinekentässäkin. Yksi suosii yhtä tapaa ja toinen toista, osa väittää mahdollistavansa molemmat. Kumpaakin tarvitaan. Anna kertoo webinaarissa, mitä kannattaa huomioida, teitpä yhdellä tai toisella tavalla. Oikean tavan valintaan vaikuttaa myös organisaation tekemisen kulttuuri.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Mallintamalla vai inventoimalla? Kokonaisarkkitehtuurin sisällön luominen Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Mallintamalla vai inventoimalla? KA:n sisällön luominen
06.10.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154