Webinaarikalenteriin

Liiketoiminnan riskit määrittävät tarpeen tietoturvan tasolle

27.04.2021 09:00 - 10:00

Riskienhallinta katsotaan joskus osaksi kokonaisarkkitehtuuria, joskus omaksi toiminnoksi. Riskit liittyvät oleellisesti toimintaan ja tietoihin. Osa liiketoiminnasta voi olla todella kriittistä, esimerkiksi tiettyjen pankkipalveluiden häiriöistä pääsee pääuutislähetykseen. Osa palveluista taas voi olla pois päältä jopa päivän pari ilman suurempaa hämminkiä. Joskus taas tieto on oleellisempaa kuin jatkuva reaaliaikainen päällä olo, esimerkiksi viemäriverkoston sijaintia on kallista selvittää kaivinkoneella, jos sijaintitiedot ovat kadoksissa. Toki vuototilanteessa on tietojen oltava saatavilla jopa keskellä yötä.

Tietoturva ja riskienhallinta maksavat. Eikä ylenmääräinen varovaisuus saa haitata liiketoimintaa. Erilaisissa nettipalveluissa maksamisen helppous on avainasemassa, ettei asiakas karkaa tunnuslukulistaa etsiessään. Sopiva riskienhallinnan taso on aina organisaation omalla vastuulla, sitä ei voi ulkoistaa. Kokonaisarkkitehtuuri auttaa ymmärtämään, mitä oman organisaatiosi liiketoiminta oikeasti tarvitsee.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Liiketoiminnan riskit määrittävät tarpeen tietoturvan tasolle. Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Liiketoiminnan riskit määrittävät tarpeen tietoturvan tasolle
27.04.2021 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154