Webinaarikalenteriin

Kuinka integroit järjestelmäsalkun kokonaisarkkitehtuuriin?

23.03.2021 09:00 - 10:00

Tietojärjestelmien nykytila löytyy useimmissa organisaatioissa ylläpidettynä järjestelmäsalkussa. Tyypillisiä toteutustapoja on esim. Thinking Portfolio tai ServiceNow. Luonnollisesti ensimmäinen ajatus on ladata ne kokonaisarkkitehtuuriin ja näin kuuluukin tehdä. Ensimmäisellä kertaa lataaminen on yksinkertaista, luodaan kaikki tietojärjestelmät kokonaisarkkitehtuuriin uusina elementteinä. Salkun virkistys onkin jo toinen juttu, tietojärjestelmät kun ovat sillä aikaa eläneet sekä kokonaisarkkitehtuurissa että tietojärjestelmäsalkussa. Toinen haaste on sisällön laatuongelma, ovatko kaikki järjestelmäsalkussa olevat elementit tietojärjestelmiä ensinkään? Käytännössä eivät, vaan mukaan on uinut teknologioita, alustoja ja kaikkea muuta.

Monissa kokonaisarkkitehtuurivälineissä on valmiita integraatioita järjestelmäsalkkuihin, tyypillisin tuettu on ServiceNow. Toisissa välineissä lataaminen tehdään skripteillä. Kannattaa myös harkita kuinka tiiviin ja kuinka usein tapahtuvan integraation tarvitset? Entä hoitaako automaatio kaiken, vai olisiko parempi, että pääkäyttäjä selvittää tietyt synkronoinnit käsin?

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kuinka integroit järjestelmäsalkun kokonaisarkkitehtuuriin? Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Kuinka integroit järjestelmäsalkun kokonaisarkkitehtuuriin?
23.03.2021 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154