Webinaarikalenteriin

Kokonaisarkkitehtuurivälineen vaihto

15.12.2020 09:00 - 10:00

Arkkitehtuurivälinettä valitessa monia organisaatioita huolettaa toimittajaloukkuun joutuminen. Jos välineen hinta nousee taivaisiin, isompi firma ostaa välinetoimittajan tai osaajia ei olekaan enää saatavilla. Mitä me sitten teemme? Olemme nimittäin ehtineet siihen mennessä panostaa ison työmäärän sisällön tuottamiseen.

Vaihdettavuus halutaan poikkeuksetta välineen valintakriteereihin, eikä siinä mitään. Excel-tyyppisen csv-tiedoston lataamisen on oltava osa perustoiminnallisuutta, lisäksi ArchiMate Model Exchange File -formaatin tukeminen on suositeltavaa. Nykyisten tietojen siirtämisen esteenä uuteen välineeseen on kuitenkin perinteiset ongelmat. Sisältö on huonolaatuista ja keskeneräistä. Useimmiten on mahdoton erottaa, mitkä sisällöt ovat valmiita ja ylläpidettyjä.

Osaltaan vaihdettavuuden murehtiminen on turhaa. Siinä vaiheessa, kun vaihtoa suunnitellaan, kaikkien toive on päästä aloittamaan ”puhtaalta pöydältä”. Jos vanhoja ongelmia ei korjaa, tulee vastaava tilanne vastaan uudenkin välineen kanssa. Miten pääsisimme ammattimaiseen toimintaan, jossa työkalun vaihtuminen ei romahduta koko toimintoa? Tule kuulemaan lisää Annan webinaariin!

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kokonaisarkkitehtuurivälineen vaihto. Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Kokonaisarkkitehtuurivälineen vaihto
15.12.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154