Webinaarikalenteriin

Kokonaisarkkitehtuuria äärellisellä työllä

27.10.2020 09:00 - 10:00

Kokonaisarkkitehtuuri kuulostaa isolta ja työläältä. Sitä se onkin, jos sen sisältöä ei selkeästi rajata ja mallinnustavan linjaukset liikkuvat tasolla "käytetään ArchiMatea®". On helppo päätyä epämääräiseen, huonosti ylläpidettävään kuvausmassaan - jota on myös vaikea hyödyntää missään.

Kannattaakin lähteä liikkeelle niin, että määritellään ensin yksiselitteisesti kokonaisarkkitehtuurin sisältö ja noudatetaan sitten yhteistä mallinustapaa. Eli kuvataan organisaation kannalta olennaiset elementit, kuten esimerkiksi toimijat, palvelut, prosessit, tietojärjestelmät ja tiedot tiettyine riippuvuuksineen. 

Näin mallinnuskäsiala on yhtenäistä, kuvauksen tuottamiseen ei mene ylettömästi aikaa ja kuvaus on ylläpidettävissä järjellisellä työmäärällä.

Webinaarissani kerron esimerkkien kera, mikä voisi olla toimiva kokonaisarkkitehtuurin minimisisältö.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Kokonaisarkkitehtuuria äärellisellä työllä. Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Kokonaisarkkitehtuuria äärellisellä työllä
27.10.2020 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154