Webinaarikalenteriin

Katsaus kyberturvallisuuden käsitteiden ja viitekehysten -viidakkoon

16.02.2021 09:00 - 10:00

Tietoturvallisuus ja kyberturvallisuus tuntuvat asiaan perehtymättömien mielestä usein vaikeasti lähestyttäviltä tai suorastaan vastenmielisiltä aiheilta. Yhtenä syynä on käsitteiden epämääräisyys ja erilaisten tulokulmien suoranainen runsauden pula.  Aiheiden ympärille on kehitelty erilaisia kehikoita 1980-luvulta lähtien, mutta yksikään niistä ei ole vakiinnuttanut asemaansa ylitse muiden. Äkkiseltään (nopealla googlailulla) löytää kymmeniä aiheisiin liittyviä viitekehyksiä, lisäksi eri viitekehykset painottavat hieman eri asioita. Kansainvälisten viitekehysten lisäksi löytyy myös joitakin kansallisia viitekehyksen tyyppisiä ohjeita ja ohjeistoja.  Toisaalta taas jokaisella organisaatiolla on omat erityispiirteensä, jotka on huomioitava viitekehyksien valinnassa.

Vaikka aihe tuntuu kuinka luotaantyöntävältä tahansa, on organisaation tiedot kuitenkin turvattava. Siinä onnistuminen edellyttää jonkin tai joidenkin kehikoiden valitsemista, sillä ilman viitekehystä on vaikea varmistaa turvaamistoimenpiteiden kattavuutta. Kun tunnet viidakon, niin tiedät millä työkaluilla kannattaa lähteä raivaamaan polkua.

Luon tässä webinaarissa yleiskuvan tarjonnasta ja siten toivoakseni tarjoan vinkkejä siihen, miten raivata polku tähän rehevään viitekehys -viidakkoon.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Katsaus kyberturvallisuuden käsitteiden ja viitekehysten -viidakkoon Puhuja: Anu Ylä-Pietilä, Senior Consultant (Coala)

Anu on tehnyt pitkän uran julkishallinnossa arkkitehtuurin ja kehittämistoimintojen parissa. Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystyttäminen ja ennen kaikkea sen toimivana pitäminen ovat Anun ydinosaamista. Kokonaisarkkitehtuurin mallintamisessa Anu pystyy pureutumaan oleelliseen ja arkkitehtuurin viestintä eri sidosryhmille on hänen erityinen vahvuutensa.  Anun mielenkiinnon kohteena ja tavoitteena on yhdistää tulevaisuudessa kokonaisarkkitehtuuri muihin tulokulmiin ja viitekehyksiin – sen sijaan että asioita tehtäisiin laput silmillä omissa siiloissaan.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Katsaus kyberturvallisuuden käsitteiden ja viitekehysten -viidakkoon
16.02.2021 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154