Webinaarikalenteriin

Minimisisällöllä liikkeelle kokonaisarkkitehtuurissa

25.09.2018 09:00 - 10:00

Kokonaisarkkitehtuuri kuulostaa kamalan työläältä ja sitähän se pahimmillaan on. Muun muassa ArchiMate®-kuvauskielessä on 74 erilaista elementtiä ja niitä on mahdollista yhdistää toisiinsa 14 eri yhteydellä. Kullekin elementille on syynsä. Niitä kaikkia tarvitsee joskus. Liikkeelle pääsee kuitenkin huomattavasti vähemmällä.

Kokonaisarkkitehtuuri on mahdollista kuvata sekä noudattamalla ArchiMate®-standardia että keskittymällä vain oleellisimpiin asioihin. Eli kuvaamalla tiedot, tietojärjestelmät, teknologiat, prosessit ja toimijat. Kuulostaa jo tutummalta. Voisi sanoa, että tämä on kokonaisarkkitehtuurin MVP eli minimum viable product. Tässä webinaarissa voit tutustua tähän minimijoukkoon esimerkin avulla. Osa esimerkeistä näytetään BiZZdesign Enterprise Studion avulla.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Minimisisällöllä liikkeelle kokonaisarkkitehtuurissa Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.

 

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Suosittelemme rekisteröitymistä ensin Oppia.fin käyttäjäksi. Jälkitallenteen katsomiseen tarvitset myös BrightTalk-palvelun tunnukset. Webinaariin ilmoittautuminen ennen webinaaria luo sinulle tunnukset automaattisesti. Jos et ilmoittautunut live-lähetykseen, voit yhä luoda BrightTalk-tunnuksen jälkitallenteen katsomiseen seuraamalla Oppia.fin antamia ohjeita.

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Minimisisällöllä liikkeelle kokonaisarkkitehtuurissa
25.09.2018 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154