Webinaarikalenteriin

itSMF aamiaiswebinaari Toukokuu 2020

07.05.2020 09:00 - 11:00

itSMF Finlandin SIG-ryhmät koostuvat vapaaehtoisista osallistujista, joilla on yhteinen kiinnostuksen kohde. Tavoitteena on jakaa tietoa sekä ryhmä sisällä että laajemmin itSMF-yhteisössä, verkostoitua samanlaisten asioiden kanssa painiskelevien kanssa sekä oppia ja luoda uutta tietoa.

itSMF Service Desk Evolution SIG ja Service Integration and Management SIG ovat tehneet yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa projektitehtäviä, joiden tulokset esitellään tässä webinaarissa.

Ohjelma

8:45-9:00 Kirjautuminen webinaariin

9:00-9:10 itSMF Finland - webinaarin avaus

9:10-9:50 Esitys 1: Service Desk Automatization and Employee Experience

Palvelupisteissä automaatio on kasvava trendi. Oletuksena on, että automaatio vähentää rutiinitehtäviin käytettävää aikaa, minkä seurauksena työn mielekkyys kasvaa. Riippumatonta tietoa aiheesta ei ole ollut saatavilla. Tutkimuksessa kartoitettiin yrityksissä toteutettuja palvelupisteen automaatioprojekteja ja automaation vaikutusta työntekijäkokemukseen.

Tutkimus toteutettiin itSMF Finland SDE SIG:n ja Metropolia AMK:n yhteistyönä osana IT-palveluhallinnan opintokokonaisuutta. Projektiryhmään kuuluivat tuotantotalouden opiskelijat Anjuska Kyllönen, Jonas Kauko, Pavel Jyrkönen, Pinja Paju ja Sami Tenkanen. Metropoliasta työtä ohjasi Nina Hellman.

9:50-10:00 tauko

10:00-10:50 Esitys 2: Frameworks in SIAM
Liiketoiminnan muuttuminen palveluvetoiseksi ja tarve reagoida nopeasti muuttuviin markkinatilanteisiin on ajanut yrityksiä ulkoistamaan palveluitaan ja IT-toimintaansa. SIAM auttaa yhdistämään palveluntarjoajat toimivaksi ja hallittavaksi palveluekosysteemiksi. Tutkimuksessa kartoitettiin yritysten käyttämiä viitekehyksiä (ITIL, DevOps, Agile ja SAFe) sekä niiden soveltamista SIAM-ympäristössä. Tutkimuksessa haastateltiin yritysten SIAM-toteutuksesta vastaavia henkilöitä heidän kokemuksistaan toimintamallien SIAM-yhteensopivuudesta.


Tutkimus toteutettiin itSMF Finlandin SIAM SIG:n ja Metropolia AMK:n yhteistyönä osana IT-palveluhallinnan opintokokonaisuutta. Projektiryhmään kuuluivat tuotantotalouden opiskelijat Jakub Jarmolinski, Anssi Penttilä, Heikki Tanttu ja Ari Tolonen. Metropoliasta työtä ohjasi Nina Hellman.

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
itSMF aamiaiswebinaari Toukokuu 2020
07.05.2020 09:00 - 11:00

Lisätietoja
anne.ireland@itsmf.fi
3580405644450