Webinaarikalenteriin

IAM ei tapahdu kerralla – etene business case edellä

26.01.2021 09:00 - 10:00

Käyttäjä- ja pääsynhallinta (Identity and Access Management, IAM) on laaja kokonaisuus, joka liittyy organisaatiossa vähän kaikkeen. Se ei ole pelkästään tekniikkaa, vaan on sidoksissa esimerkiksi henkilöstöhallinnon prosesseihin. IAM:in kehittäminen onkin yleensä suuri muutos. Ja kuten sellaiset yleensä, kannattaa myös IAM kehittää pala kerrallaan.

Kannattaa aluksi hahmottaa, mitä organisaation IAM:issa voi ylipäätään kehittää. Nämä asiat jaetaan paketteihin, jotka priorisoidaan. Ja priorisointia varten tarvitaan business case. IAM:ia ei kannata lähteä kehittämään pelkästä digitalisoimisen ilosta, vaan siitä tulisi olla hyötyä.Täysin keskitetyllä IAM-ratkaisulla on kustannus ja täyden kattavuuden saavuttaminen ei välttämättä ole tarpeellista tai järkevää. Tietoturvan kannalta ei välttämättä kannata käyttää rahaa asioihin, joissa väärinkäytöksen riski on hyvin pieni.

Tässä webinaarissa kerron, miten vaiheistat IAM-kehityksen business casen avulla.

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 IAM ei tapahdu kerralla – etene business case edellä Puhuja: Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)

Eetu on tehnyt arkkitehtuurin parissa töitä yli 10 vuotta, niin konsultoinnin kuin tutkimuksenkin piirissä. Hän kuvaa päivittäin kokonais- ja ratkaisuarkkitehtuureita eri toimialoilla sekä tuntee arkkitehtuurin kuvausvälineet. Arkkitehtuurin hyödyntäminen ja hyödyt ovat hänelle tuttuja niin käytännön kuin myös teorian kautta - Eetun väitöstutkimus käsittelee kokonaisarkkitehtuurin hyötyjen syntymistä. Eetu toimii arkkitehtuurikonsulttina Coalassa.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

 

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
IAM ei tapahdu kerralla – etene business case edellä
26.01.2021 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154