Webinaari: Työntekijän tukeminen ja oman jaksamisen varmistaminen kriisin aikana

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Webinaari: Työntekijän tukeminen ja oman jaksamisen varmistaminen kriisin aikana, ei tenttiä
1.00 Kpl
Webinaari: Työntekijän tukeminen ja oman jaksamisen varmistaminen kriisin aikana (0.5 pv), 21.10.2020
390 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 331,50€

Tuotekuvaus

Koronaepidemia kriisiyttää koko maailmaa ja siinä ohessa myös työpaikkoja. Jo muutamissa viikoissa  olemme kohdanneet monenlaisia psyykkisiä reaktioita omaehtoisuudesta ja välinpitämättömyydestä suoranaiseen paniikkiin ja hätään. Kriisin pitkittyessä psyykkiset reaktiot nousevat esiin yhä vahvemmin myös työpaikoilla. Hämmentävä tilanne herättää epävarmuutta työpaikoilla myös tuesta. Kuinka työpaikoilla voidaan tukea poikkeusoloissa selviytymistä, kun itse kriisiä ei voida ratkaista?

Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeyttä kriisin ja mahdollisen kaaoksen keskelle. Tavoitteena on selkiyttää osallistujien ymmärrystä kriisissä olevien ihmisten toiminnasta ja taustoista, tuen tarpeesta, auttamisen rajoista ja jaksamisen varmistamisesta, jotta he osaavat työpaikoillaan keskittyä olennaisiin tukitoimiin ja samalla suojata myös omaa jaksamisestaan. Koska koronan aiheuttama tilanne on ohimenevä mutta eri muotoisia kriisejä työpaikoilla kohdataan usein (mm. YT-neuvottelut, irtisanomiset, työntekijöiden henkilökohtaiset kriisit), keskitytään koulutuksessa koronan ohella myös  laajempaa kriisinäkökulmaa, jotta osallistujien valmius ja varmuus kohdata kriisejä myös tulevaisuudessa vahvistuisi.

Koulutuksen ryhmäkoko on enintään 10 osallistujaa ja se toteutetaan Zoom-alustalla. Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.

Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Koulutuksen jälkeen saat koulutusaineiston sähköisenä ilmoittamaasi sähköpostiin.

Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.Ohjelma

Ohjelma klo 9.00–13.00 (+/- 15 min.)

Koulutuksen sisältöä muokataan osallistujien toiveiden ja tarpeen mukaan. Koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen voit halutessasi tuoda esiin omia toiveitasi koulutuksen sisällöstä. Koulutuksessa käydään kuitenkin läpi ainakin seuraavia teemoja:
 

Työntekijän tukeminen ja oman jaksamisen varmistaminen kriisin aikana

 • Mikä on psykologinen kriisi?
 • Mitä erilaisia kriisejä on?
 • Millä kaikilla tavoilla koronavirus kriisiyttää elämäntilanteitamme?
 • Kriisin läpikäymisen vaiheet ja psykologisen kriisityöskentelyn edistäminen työpaikalla
 • Yksilölliset vahvuus- ja haavoittuvuustekijät kriisin kohdatessa
 • Työpaikan vahvuus- ja haavoittuvuustekijät kriisin kohdatessa
 • Työntekijän tukeminen kriisissä (erit. koronaviruksen aikana)
 • Ulkoisiin tekijöihin/olosuhteisiin vaikuttaminen
 • Psyykkinen tuki
 • Vastuunotto kriisissä sekä tukemisen ja ymmärtämisen rajat
 • Omat tunnereaktiot kriisissä olevan henkilön kohtaamisessa
 • Kuinka tukea toisia kun itselläkin on vaikeaa?
 • Kriisin aiheuttama stressi, säätelykeinot ja jaksaminen
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!