Webinaari: Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa - tilaajan selvitysvelvollisuudet

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Webinaari: Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa - tilaajan selvitysvelvollisuudet, ei tenttiä
1.00 Kpl
Webinaari: Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa - tilaajan selvitysvelvollisuudet (0.5 pv), 29.10.2020
390 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 331,50€

Tuotekuvaus

Tilaajavastuulain keskeisenä tavoitteena on asettaa tilaajille velvollisuus selvittää sopimuskumppaniensa täyttävän lakisääteiset työnantajavelvoitteensa. Lain tarkoituksena on näin edistää yritysten tasavertaista kilpailua sekä torjua harmaata taloutta.

Tilaajavastuulaissa asetetut vaatimukset koskevat myös ulkomaista sopimuskumppania. Miten tilaajavastuulaissa asetettu selvitysvelvollisuus täytetään ulkomaalaisten yritysten kohdalla? Mitä velvoitteita ulkomaalaislaista seuraa tilaajalle? Entä mitä vaikutuksia lähetettyjä työntekijöitä koskevalla lailla on?

Koulutuksessa käsittelemme käytännönläheisesti ja yksityiskohtaisesti oikeuskäytännön valossa tilaajavastuulain keskeisen sisällön, lähetettyjä työntekijöitä koskevat säännökset sekä ulkomaalaislaista seuraavat keskeiset velvoitteet.

Lisäksi osana harmaan talouden torjumista rakennusalan yritykset ovat velvollisia ilmoittamaan kuukausittain Verohallinnolle tiedot työntekijöistään ja urakoistaan sekä niihin liittyvistä sopimuksista.  Rakennusalan ilmoittamisvelvollisuus uudistuu marraskuusta 2019 alkaen. Myös vuoden 2019 alussa käyttöön otettu tulorekisteri on muuttanut ilmoittamisvelvollisuuden sisältöä. Koulutuksessa käymme läpi tiedonantovelvollisuuteen liittyvät keskeisimmät käsitteet sekä raportoinnin käytännön toimenpiteet uudistuvan ilmoittamiskäytännön näkökulmasta.Ohjelma

OHJELMA KLO 9.00 - 12.00 + / - 15 min.

KÄSITTELEMME SEURAAVIA AIHEITA:

  • Tilaajavastuulain keskeinen sisältö
  • Soveltamisalaan kuuluvat sopimukset
  • Sopimuskumppanilta edellytettävät selvi-tykset ja selvitysvelvollisuuden poikkeukset
  • Tarkastuksen suorittaminen ja tilaajan vas-tuu selvitysten pyytämisestä
  • Tilaajavastuulain velvoitteiden täyttäminen hankintaprosessissa
  • Seuraamukset laiminlyönneistä
  • Tilaajan velvoitteet koskien lähetettyjä työntekijöitä
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!