Webinaari: Tiedonhallintamallin rakentaminen organisaatiossa

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Tiedonhallinnan tavoitteena kaikissa organisaatioissa on varmistaa tietojen monipuolinen, sujuva ja turvallinen hyödyntäminen eri palveluissa ja prosesseissa. Tiedonhallinta tarkoittaa mm. tiedonhallinnan kuvaamista ja tiedonhallintamallin laatimista.

Tiedonhallintalaki tuli voimaan 1.1.2020, jossa tiedonhallintayksiköiden pitää kuvata tiedonhallintamalli vuoden 2020 aikana. Laki on yleislaki julkiselle sektorille.

Uudella tiedonhallintalailla määritetään tiedon koko elinkaaren hallinta. Se sisältää mm. tiedon suunnittelu- ja kuvausvelvollisuuden sekä tieto-turvallisuusvaatimuksia. Tiedonhallintayksikön on myös jatkossa arvioitava toimintaprosessien tietojenkäsittelyyn liittyvät tarpeet sekä ylläpidettävä tiedonhallintaa määrittelevää ja kuvaavaa tiedonhallintamallia. Tule oppimaan lisää, mitä tiedonhallintamalli tarkoittaa.
 

Kohderyhmä: koulutus sopii kaikille organisaatioille, erityisesti julkiselle sektorille, (kunnat/kuntayhtymät, valtion virastot, julkiset liikelaitokset, julkisoikeudelliset yhteisöt) johdolle, esimiehille ja asiantuntijoille, asiakirjahallinnon, arkistotoimen, rekisterien ja tietovarantojen parissa toimiville.
 
Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.

Kaikki striimiin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.

Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Koulutuksen jälkeen saat koulutusaineiston sähköisenä ilmoittamaasi sähköpostiin.

Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan sähköpostilla ilmoittautuminen@yritysakatemia.fi tai soittamalla 09-696 2950.


Ohjelma klo 9.00–16.00 +/- 15 min.

Sisältö;

 • Tiedonhallinnan kuvausvelvollisuus käytännössä
 • Tiedonhallintoyksikkö ja sen vastuut tiedonhallinnassa ja kuvaamisessa
 • Tiedonhallintamalli: funktio ja perustelut lain vaatimusten takana
 • Mitä tiedonhallintamallissa kuvataan ja mitä aiemmin laadittuja kuvauksia voidaan hyödyntää
 • Tiedonhallintamallin minimisisältö
 • Tiedonhallintamalliin liittyvät tietoturva- ja tietosuojakuvaukset
  • Tiedonhallintamalliin vaikuttavien muutosten arviointi
  • Tiedonhallintamalliin liittyvät tietoturva- ja tietosuojakuvaukset
  • Mistä kannattaa aloittaa?
 • Tiedonhallintamallin laatimisen prosessi ja vaiheet
 • Hyvän tiedonhallintamallin elementtejä
 • Malli
 • Esimerkkejä
Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!