Käytännön UX/UI-suunnittelun perusteet

Kesto: 3 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: online
Käytännön UX/UI-suunnittelun perusteet
1.00 Kpl
Käytännön UX/UI-suunnittelun perusteet (3 pv), 17.05.2021
990 €
+ alv.. 24%.
*) Kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä on ylittynyt. Jätäthän yhteydenottopyynnön, jos haluat jälki-ilmoittautua tälle kurssille.

Tuotekuvaus

Opi käyttöliittymäsuunnittelun perusteet verkossa mentorin ohjauksessa

UX/UI -suunnittelun peruskurssilla opit suunnittelemaan intuitiivisia ja helppokäyttöisiä verkkopalveluita ja mobiilisovelluksia. Suunnitteluharjoituksissa edetään työelämän projektien mukaisesti, aloittaen karkeista rautalankakuvista ja edeten kohti visuaalisesti viimeisteltyä käyttöliittymäkuvausta (= UI eli User Interface).

Käyttäjäkokemuksen (= UX eli User Experience) kannalta on oleellista, että käyttäjä saa suoritettua tehtävänsä mahdollisimman sujuvasti digitaalisen palvelun avulla. Jotta voidaan varmistua, että käyttöliittymä toimii hyvin todellisissa käyttötilanteissa, harjoitellaan kurssilla prototyyppien rakentamista ja testaamista loppukäyttäjien kanssa.

UX/UI -suunnittelun verkkovalmennuksen sisältö

Kurssi sisältää:

 • Luentoja videotallenteina
 • Harjoitustehtäviä 
 • Palautetta mentorilta henkilökohtaisissa videopuheluissa ja kirjallisesti.  Videopuheluiden ajankohdat voidaan sopia joustavasti.

Kurssilla opiskellaan käyttöliittymäsuunnittelun perusteet, ja opetellaan käyttämään Figma -suunnittelu- ja prototyyppityökalua. Halutessasi voit tehdä harjoitukset myös Adobe XD tai Sketch -ohjelmilla, jotka ovat hyvin samankaltaisia Figman kanssa.

UX Academy Finlandin kurssit ovat mentorivetoisia. Mentori on UX/UI-suunnittelun kokenut asiantuntija, joka vastaa kysymyksiisi, ja antaa palautetta. Saat opinnoistasi enemmän irti.

Kurssin hyödyt

Kurssilla:

 • Ymmärrät, mitä on UX/UI -suunnittelu (user experience & user interface design)
 • Opit UX-suunnittelun ja käytettävyyden “hyvät käytännöt”
 • Opit ryhmittelemään palvelun eri osa-alueet loogisesti
 • Opit suunnittelemaan toimintoja, jotka kattavat useita näkymiä ja vaiheita
 • Ymmärrät, miten suunnittelussa voi hyödyntää rautalankamalleja (wireframes)
 • Harjoittelet rakentamaan digitaalisia prototyyppejä
 • Harjoittelet loppukäyttäjien osallistamista tekemällä käytettävyystestin
 • Saat mentorilta henkilökohtaista palautetta kirjallisesti ja etätapaamisissa
 • Saat vinkkejä oman UX design –portfolion rakentamiseen
 • Saat todistuksen kurssin käymisestä

Kohderyhmä

Kurssi sopii aiheesta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia työelämässä käytettäviä käytännön menetelmiä suoraan alan ammattilaiselta. Osallistuminen ei vaadi esitietoja tai teknistä osaamista.

Kesto

Kurssi kestää kalenteriajassa tyypillisesti noin 5-7 viikkoa riippuen opiskelijan etenemisnopeudesta. Viikoittainen ajankäyttö on n. 5 tuntia.Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!