DIALOGIN VUORO - ERÄTAUKO - opi löytämään keinot arvostavaan kohtaamiseen ja erilaisia näkökulmia tuovaan keskusteluun dialogin avulla

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: online
DIALOGIN VUORO - ERÄTAUKO - opi löytämään keinot arvostavaan kohtaamiseen ja erilaisia näkökulmia tuovaan keskusteluun dialogin avulla, ei tenttiä
1.00 Kpl
DIALOGIN VUORO - ERÄTAUKO - opi löytämään keinot arvostavaan kohtaamiseen ja erilaisia näkökulmia tuovaan keskusteluun dialogin avulla (1 pv), 01.11.2021
1.00 Kpl
DIALOGIN VUORO - ERÄTAUKO - opi löytämään keinot arvostavaan kohtaamiseen ja erilaisia näkökulmia tuovaan keskusteluun dialogin avulla Materiaali, online
230 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 207,00€

Tuotekuvaus

Kompleksinen toimintaympäristö - uusia ilmiöitä - asiakaskäyttäytymisen muutos - teknologian kehittyminen 

Mitä nämä kaikki tarkoittavat meille, työyhteisöllemme ja minulle? - Päivän polttava kysymys. Asiat ovat monimutkaisia, emme tiedä niistä vielä kaikkea ja asiat muuttuvat nopeasti. Ilmiöt ja asiat tarvitsevat laajempaa keskustelua, jotta voimme ymmärtää erilaisia näkökulmia ja nähdä niiden vaikutuksen meihin. Siten voimme miettiä, mitä sille tulee tehdä tai miten toimintaamme tulee sopeuttaa siihen nähden. 

Päätöksiä on vaikea tehdä, jos ei näe koko kuvaa. 

Henkilöstön on vaikea sitoutua, jos ei ymmärrä mistä on kysymys. 

Voi nousta turhia konflikteja, jos ei kuulla toisten erilaisia näkemyksiä samasta asiasta. 

Tähän teemaan on rakennettu Dialogin vuoro - koulutus sinulle, joka haluat parantaa dialogisia taitojasi.

Lue tietojohtamisen professorin Harri Laihosen kirjoittama artikkeli "Lohkoketjut ja tuloksellisuusdialogi" 

Tuloksellisuusdialogi

Dialogin vuoro  - koulutuksen tavoitteena on lisätä dialogiin perustuvien osallisuuskäytäntöjen suunnittelu- ja toteutusosaamista sekä kyvykkyyttä rakentavaan keskusteluun yrityksissä tai suomalaisessa yhteiskunnassa. Yrityksissä ja yhteiskunnassamme tarvitaan dialogia kompleksisessa toimintaympäristössä. Dialogin avulla voidaan löytää uusia näkökulmia ja ideoita, jotka ruokkivat innovatiivisuutta ja sitä kautta yritykselle kilpailukykyä tai yhteisölle uusi ratkaisuja parantaa hyvinvointia yhteiskunnassa. 

Erätauko auttaa syventämään ymmärrystä erilaisista aiheista ilman pakkoa yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin. Samalla rakennat luottamusta ja osallisuutta yhteisössä. Toimintamalli sisältää työkaluja keskusteluiden suunnitteluun, ohjaamiseen ja vaikuttavuuteen. 

Dialogia voidaan soveltaa monella alalla. Koulutus sopii esimiehille, asiantuntijoille, ylimmälle johdolle, henkilstön kehittäjille. 

Opi fasilitoimaan rakentavaa, avointa vuorovaikutusta erilaisissa tilanteissa ja foorumeilla.
Erätauko-menetelmä on kehitetty SitraFundissa. Sen tarkoituksena on luoda ymmärrystä, tuoda esiin erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia sekä jakaa hiljaista tietoa.

Valmennus pidetään etänä.

Ilmoittaudu 20.10.2021 mennessä.

Mikä Erätauko?

Erätauko – dialogit ovat monessa yhteisössä ja yhteiskunnallisissa tilaisuuksissa nostaneet merkityksillisiä ja yllättäviäkin asioita esiin, jolloin niihin voidaan vaikuttaa. Samalla on onnistuttu luomaan luottamusta ja ymmärrystä erilaisten osallistujien kesken vaikeistakin asioista.

Dialogin nähdäänkin olevan erittäin tärkeää myös oppimisen kannalta. Covid-19 kevään opit ja kokemukset tarvitaan voidaksemme parantaa tulevaisuuden yhteiskuntaa, työelämää tai yksilöiden hyvinvointia.

Dialogin toimivuuden kannalta sen tulee olla avointa, rakentavaa ja tasa-arvoista. Jokaisen mielipide on tärkeä ja sillä voi olla vaikutusta. Erätauko-menetelmän avulla (kehitetty SITRAFundissa) voidaan käytännössä luoda turvallinen ja positiivinen ilmapiiri keskustelulle.

Tule mukaan oppimaan miten saada hiljaiset äänet esiin ja opitaan yhdessä uutta! 

Dialogin vuoro  – Erätauko – fasilitoijakoulutuksen tavoitteena on

  • Oppia fasilitoimaan erätauko – dialogeja sekä kasvotusten että verkossa
  • Oppia itse erätauko-menetelmä, suunnitella ja järjestää dialogeja
  • Oppia edistämään avointa ja rakentavaa dialogia – miten kohdata erilaisia keskustelijoita ja saada kaikki osallistumaan
  • Koulutuksen jälkeen osaat hyödyntää erätauko-materiaalia ja fasilitoida erätauko – dialogeja ja osallistua Erätauko-fasiloijien vertaisryhmään

Miksi avoin ja rakentava keskustelukulttuuri on tärkeää?

  • Yrityksissä ja yhteiskunnassamme tarvitaan dialogia kompleksisessa toimintaympäristössä luomaan ymmärrystä ja liikettä kohti yhteistä suuntaa.
  • Dialogin avulla voidaan löytää uusia näkökulmia ja ideoita, jotka ruokkivat innovatiivisuutta ja sitä kautta yritykselle kilpailukykyä tai yhteisölle uusi ratkaisuja parantaa hyvinvointia yhteiskunnassa.
  • Erätauko auttaa syventämään ymmärrystä erilaisista aiheista ilman pakkoa yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin.
  • Samalla rakennat luottamusta ja osallisuutta yhteisössä.
  • Toimintamalli sisältää työkaluja keskusteluiden suunnitteluun, ohjaamiseen ja vaikuttavuuteen.

Dialogia voidaan soveltaa monella alalla.

Koulutus sopii esimiehille, asiantuntijoille, ylimmälle johdolle, henkilöstön kehittäjille.

Tervetuloa mukaan!

Kysyttävää? Tai haluaisitko järjestää organisaatiollenne oman koulutuksen?

Ota yhteyttä Tarja Eloranta, puhelin 045 2275021 tai tarja.eloranta@kmfuture.fi

Aiempien osallistujien kommentteja: 

"Kiitos hyvästä valmennuksesta!"

"Eilen tutustuimme  #erätauko -dialogien vetämiseen. Hyödynnämme menetelmää kevään #oonahanke -työpajoissa.Kiitos @TEloranta hyvästä koulutuksesta!"

”Todella hyvä valmennus, toimii sekä etänä että kasvotusten paikan päällä. Suosittelen valmennusta ehdottomasti tuttavilleni ja kollegoilleni!”

”Käytännönläheinen koulutus auttaa meitä rakentamaan yhteistyötä erilaisten järjestöjen kanssa!”

”Koulutuksen avulla ymmärsin, että tarvitsemme organisaatioomme enemmän dialogia. Erätauko auttaa siinä hyvin.”

Kysy myös asiakaskohtaisesta toteutuksesta. 

Tarja Eloranta, tietojohtamisen asiantuntija, business coach ja valmentaja

KM Future ky

puhelin 045 2275021 

tarja.eloranta@kmfuture.fi

Ohjelma: 

Kahvit työn ohessa. Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
01.11.202112:3016:00
04.11.202112:3016:00
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!