Suomi.fi-karttapalvelun käyttöönottokoulutus

Kesto: 0.3 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

KOULUTUKSEN KUVAUS

Gispo Oy kouluttaa asiakkaitaan Hallinnon karttapalvelun eli Suomi.fi-kartat käyttöön. Etäkoulutus voidaan toteuttaa 4 koulutettavalle kerrallaan. Koulutuksessa opetellaan Suomi.fi-kartat palvelun käyttöön ja tutustutaan aineistojen esittämiseen kartalla, omien aineistojen viemiseen kartalle sekä lopulta tuotetaan karttajulkaisu. Etäkoulutuksen kesto on 2 tuntia ja se sopii hyvin julkishallinnon toimijoille. Koulutuksen aikana käydään läpi seuraavat asiat:

  • Mikä Suomi.fi-kartat palvelu?
  • Miten visualisoin aineistoja?
  • Miten lisään ja tuotan omia aineistoja?
  • Miten julkaisen ja upotan karttanäkymiä?

KENELLE KOULUTUS SOPII?

Koulutus soveltuu läpi julkishallinnon laajasti henkilöille, jotka potentiaalisesti hyödyntävät karttoja ja paikkatietoaineistoja työssään. Suomi.fi-kartat karttapalvelu on hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista annetun lain (571/2016, KaPA-lain) 3.1 § 9 kohdassa määritelty yhdeksi yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista. Siihen on käyttöoikeus kaikilla julkishallinnon viranomaisilla sekä sopimuksella julkista tehtävää hoitavilla organisaatioilla. Kysy käyttöoikeuksiasi ennen koulutusta!

MIKÄ SUOMI.FI-KARTAT ON?

Palvelun avulla julkisen hallinnon piiriin kuuluvat henkilöt, yhteistyökumppanit ja muut asianomaiset voivat julkaista helposti karttanäkymiä julkaistavaksi asiakkaille, sidosryhmille tai vaikkapa sisäiseen käyttöön. Palvelusta saa käyttöön kartta-aineistoja läpi hallinnon alojen ja sinne voi myös tuottaa ja ladata omia paikkatietoaineistoja. Lue lisää palvelun käytöstä.

Esimerkkinä Suomi.fi-kartat palvelun hyödyntämisestä on mm. Kelan palvelupisteiden haku sekä MML:n oma asiointipalvelu, joka on räätälöity Suomi.fi-kartat palvelun karttajulkaisun avulla. Kevyimmillään Suomi.fi-kartoista voi tehdä omille nettisivuille karttaupotuksen ja esittää vaikka oman toimipisteen tietoja tai omia aineistoja. Palvelun käyttö ei maksa käyttäjilleen mitään.

ETÄYHTEYS

Koulutettavia ohjeistetaan etukäteen etäyhteyden ottamisesta. Kouluttaja seuraa koulutettavien työskentelyä etäyhteyden avulla ja opastaa edistymisessä.Etäopetuskurssin kahden tunnin ohjelmaan kuuluu:

  • Mikä on Suomi.fi-kartat palvelu?
  • Miten visualisoin aineistoja palvelun avulla?
  • Miten lisään ja tuotan omia aineistoja?
  • Miten julkaisen ja upotan karttanäkymiä?
Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!