Paikkatietotoimien mallintamisen ja tehostamisen etäopetuskoulutus (QGIS)

Kesto: 0.5 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Etäopetuskurssilla opit, miten QGISin avulla voi ketjuttaa työvaiheita prosessien mallintaja -työkalun avulla. Ketjuttamalla työvaiheita voit tehostaa paikkatietojen prosessointia tai analysointia yhdistämällä työvaiheita ja luomalla niistä omia työkalujasi. Näin usein toistuvat työtehtävät ja analyysit voidaan toteuttaa vain yhdellä klikkauksella tai voit jakaa malleja organisaatiosi sisällä tai vaikkapa asiakkaasi kanssa. 

Kurssilla näet myös, kuinka QGISin prosessien mallintaja pystyy hyödyntämään QGISiin integroituja erikoisohjelmistoja, kuten GRASS GIS - tai GDAL -ohjelmisto. Näin pystyt hyödyntämään eri ohjelmistoja QGISistä ilman erillissiä asennuksia tai uusien ohjelmistojen käytön opiskelua ja omaksumista.

MIKÄ ON QGISIN GEOPROSESSIEN MALLINTAJA?

QGISin geoprosessien mallintaja on työkalu, jolla voidaan graafisesti mallintaa ja ketjuttaa työprosesseja. Sen käyttö ei vaadi ohjelmointitaitoja, vaan sen käyttö on intuitiivista ja suoraviivaista. QGISin erikoisuutena on mahdollistaa paikkatiedon erikoisohjelmien (mm. GDAL, GRASS GIS) algoritmien käyttö osana geoprosessimalleja.   

 KOULUTUKSEN KUVAUS

  • Geoprosessoinnin mallintaminen - miksi?
  • Miten hyödynnän geoprosessimalleja QGISillä?
  • Miten rakennan geoprosessimalleja QGISissä?
  • Monitahoisten mallien rakentaminen
  • Sarjaprosessointi
Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!