Johdanto GeoServerin käyttöön - etäkoulutus

Kesto: 4 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Johdanto GeoServerin käyttöön - etäkoulutus, ei tenttiä
1.00 Kpl
Johdanto GeoServerin käyttöön - etäkoulutus (4 pv), 04.05.2021
899 €
+ alv.. 24%.

Tuotekuvaus

Kurssikuvaus

Kurssilla perehdytään GeoServer-palvelinohjelmiston perustoiminnallisuuksiin. GeoServer on avoimen lähdekoodin kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto, jota käytetään ja hallinnoidaan selaimen avulla. GeoServer tukee standardin mukaisia paikkatietorajapintoja, kuten mm. WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia. Kurssilla koulutettava oppii GeoServerin käyttöön liittyvät keskeiset prosessit, kuten paikkatietoaineistojen lataamisen GeoServer-palvelimelle, käyttäjäprofiilien luomisen, kuvaustekniikan tuottamisen ja lopulta paikkatietoaineiston jakamisen. Kurssin jälkeen koulutettava osaa hallinnoida ja konfiguroida GeoServer-paikkatietopalvelimen sekä jakaa, käsitellä ja editoida sillä erilaisia paikkatietoaineistoja.

Kurssi ja kurssimateriaalit ovat suomenkielisiä. Kurssi rakentuu luennoista ja niitä tukevista harjoituksista (materiaalien lisenssi CC-BY-ND 4.0). Kurssi järjestetään neljässä kolmen tunnin sessiossa neljänä päivänä (4 x 3 tuntia).

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistuvien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. GeoServer-koulutus sopii etenkin niille, joilla on tarve julkaista erilaisia kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. GeoServerin käyttöönottoa harkitseville kurssi antaa valmiudet palvelun hallintaan ja ylläpitoon, kun taas GeoServerin aktiiviset käyttäjät saavat tukea oman työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen.

Miten etäkoulutus toimii?

Etäkoulutus järjestetään Gispon etäyhteysvälineillä (yleensä Google Meet) ja se on jaettu kolmen tunnin koulutussessioihin. Etäkoulutuksessa koulutettava voi normaaliin tapaan kysyä kouluttajalta kysymyksiä ja tarvittaessa myös jakaa omaa näyttöään.

GispoHelp-tukipalvelu kurssin jälkeen

Kurssin jälkeen saat GispoHelp-tukipalvelun käyttöösi neljäksi kuukaudeksi! Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
04.05.202109:0012:00
05.05.202109:0012:00
06.05.202109:0012:00
07.05.202109:0012:00

Kurssiohjelma

  • GeoServerin perusteet
  • Verkkokäyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS- ja WMTS-karttapalvelun julkaiseminen
  • Käyttäjähallinta
  • Kuvaustekniikka
  • GeoServerin lisäosat
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!