Johdanto GeoServerin käyttöön - etäkoulutus

Kesto: 4 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
Johdanto GeoServerin käyttöön - etäkoulutus, ei tenttiä
1.00 Kpl
Johdanto GeoServerin käyttöön - etäkoulutus (4 pv), 01.10.2020
899 €
+ alv.. 24%.

Tuotekuvaus

Kurssikuvaus

Kurssilla perehdytään GeoServer-palvelinohjelmiston perustoiminnallisuuksiin. GeoServer on avoimen lähdekoodin kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto, jota käytetään ja hallinnoidaan selaimen avulla. GeoServer tukee standardin mukaisia paikkatietorajapintoja, kuten mm. WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia. Kurssilla koulutettava oppii GeoServerin käyttöön liittyvät keskeiset prosessit, kuten paikkatietoaineistojen lataamisen GeoServer-palvelimelle, käyttäjäprofiilien luomisen, kuvaustekniikan tuottamisen ja lopulta paikkatietoaineiston jakamisen. Kurssin jälkeen koulutettava osaa hallinnoida ja konfiguroida GeoServer-paikkatietopalvelimen sekä jakaa, käsitellä ja editoida sillä erilaisia paikkatietoaineistoja.

Kurssi ja kurssimateriaalit ovat suomenkielisiä. Kurssi rakentuu luennoista ja niitä tukevista harjoituksista (lisenssi CC-BY-ND 4.0). Etäkoulutus järjestetään neljässä kolmen tunnin sessiossa neljänä päivänä.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistuvien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. GeoServer-koulutus sopii etenkin niille, joilla on tarve julkaista erilaisia kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. GeoServerin käyttöönottoa harkitseville kurssi antaa valmiudet palvelun hallintaan ja ylläpitoon, kun taas GeoServerin aktiiviset käyttäjät saavat tukea oman työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen.

GispoHelp-tukipalvelu kurssin jälkeen

Kurssin jälkeen saat GispoHelp-tukipalvelun käyttöösi neljäksi kuukaudeksi! Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
01.10.202009:0012:00
02.10.202009:0012:00
05.10.202009:0012:00
06.10.202009:0012:00

Kurssiohjelma

  • GeoServerin perusteet
  • Verkkokäyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS- ja WMTS-karttapalvelun julkaiseminen
  • Käyttäjähallinta
  • Kuvaustekniikka
  • GeoServerin lisäosat
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!