Työsuhteen ehdon yksipuolinen muuttaminen

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Milloin työntekijän työsuhdetta voidaan yksipuolisesti muuttaa ja miten se tehdään oikein? Miten toimia, kun työtehtäviä muutetaan? Miten hoituu työajan tai -paikan muutokset? Miten toimia vakiintuneiden käytäntöjen suhteen?


Tilanteet muuttuvat työelämässä usein. Työnkuvat kehittyvät ja tarvitaan uudenlaista osaamista. Toimipisteetkin voivat muuttaa. Kuinka paljon työnantaja voi muuttaa työntekijöiden työsuhteen ehtoja? Millainen prosessi on käytännössä? Missä voi mennä pieleen ja miten se estetään? Miten työnantaja voi vaikuttaa ehtojen joustavuuteen?

Tässä laajassa lähikoulutuksessa pureudutaan syvälle työsuhteen ehdon muuttamista koskeviin kysymyksiin. Koulutuksessa käsitellään teemaa havainnollistavien oikeustapauksien ja esimerkkien kautta. Lisäksi pääset esittämään mieltäsi askarruttavat kysymykset suoraan kouluttajalta ja jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa.

Koulutukseen voi osallistua myös webinaarin kautta ja tallenne on sekä etä- että lähiosallistujien käytössä 2 viikkoa koulutuksen jälkeen.

Kouluttajana toimii emeritusprofessori OTT, VTK Seppo Koskinen.

Kenelle?

• HR-johdolle ja -asiantuntijoille
• esimiehille
• työoikeusjuristeille
• työntekijä- ja työnantajajärjestöjen asiantuntijoille ja asiamiehille


Kouluttaja

OTT, VTK Seppo Koskinen on työoikeuden emeritusprofessori Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Koskinen on kirjoittanut noin 500 julkaisua työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on erikoistunut työsuhteen päättämiskysymyksiin. Seppo Koskinen on laajasti käytetty asiantuntija kaikenlaisissa työlainsäädäntöön liittyvissä asioissa.8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamiainen

9:10 Tervetuloa Edilex Pro -koulutukseen!

9:15 Ehtomuutoksen suorittamisen yleiset lähtökohdat: lainsäädäntö, työehtosopimukset, yleiset sopimusoikeudelliset periaatteet

9:45 Muuttaminen irtisanomisperusteella

  • Esimerkkinä työtehtävien muutokset
  • tilapäiset, vähäiset muutokset? muutokset irtisanomisaikana?

10:50 Työnantajan direktio-oikeus erityistilanteissa

  • Työsopimus ja direktio-oikeus
  • Työehtosopimus ja direktio-oikeus
  • Milloin työsopimuksen ehto ei sido?

11:10 Ehtojen muuttaminen ja yt-menettely

11.30 Lounas

12:30 Oikeuskäytäntöä erityisesti työtehtävien, työntekopaikan, työajan ja palkan yksipuolisesta muuttamisesta

13:30 Kahvitauko


13:45 (Iltapäivän aiheen käsittely jatkuu)

14:50 Loppukeskustelu ja yhteenveto
15:00 Koulutus päättyy

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!