Alisuoriutuminen työsuhteen päättämisperusteena -webinaari

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Huippusuosittu koulutus nyt webinaarina! Katso tallenne myös jälkikäteen.

Miten alisuoriutuminen (aikaansaamattomuus) määritellään työoikeudellisena käsitteenä? Mitkä ovat työnantajan oikeudet ja velvollisuudet, jos työntekijä laiminlyö tai ei täytä tehtäviään? Milloin alisuoriutuminen voi olla työsuhteen päättämisperuste?

Alisuoriutumisesta puhutaan paljon työelämässä erilaisten ongelmatilanteiden aiheuttajana. Tulosvastuun ulottaminen yrityksen johdon ja esimiesten lisäksi alempiin toimihenkilöihin ja työntekijöihin on yleistyvä trendi. Työnantajat edellyttävät kaikilta työntekijöiltä tehokkuutta ja tuloksellisuutta. Alisuoriutumisen käsitteelle ei kuitenkaan ole suoranaista työoikeudellista määritelmää, mikä tekee sen arvioinnista vaikeaa.

Webinaarissa käsitellään emeritusprofessori Seppo Koskisen johdolla alisuoriutumisen työoikeudellisia ongelmia ja työnantajan keinoja puuttua erilaisiin alisuoriutumistilanteisiin.

 • Mitä asioita työnantajan tulee ottaa huomioon alisuoriutumista arvioidessaan?
 • Miten työsuoritusta tulee mitata ja kuinka nopeasti työntekijän tulee korjata moitittava menettelynsä?
 • Mikä merkitys irtisanomisperusteen arvioinnissa on varoituksella?
 • Entä, mikä on esimiehen vastuu?

 

Kenelle?

 • HR-johdolle ja -asiantuntijoille
 • esimiehille
 • työoikeusjuristeille
 • työntekijä- ja työnantajajärjestöjen asiantuntijoille ja asiamiehille

 

Kouluttajat

OTT, VTK, Professori emeritus Seppo Koskinen, Turun yliopisto

OTT, VTK Seppo Koskinen on työoikeuden emeritusprofessori Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Koskinen on kirjoittanut noin 500 julkaisua työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on erikoistunut työsuhteen päättämiskysymyksiin. Seppo Koskinen on laajasti käytetty asiantuntija kaikenlaisissa työlainsäädäntöön liittyvissä asioissa.

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU2010:00 Tervetuloa Edilex Pro -koulutukseen!

10:00 Alisuoriutuminen (aikaansaamattomuus)

 • Määrittely
 • Puuttumiskeinot
 • Alisuoriutuminen (aikaansaamattomuus) työsuhteen päättämisperusteena
 • Kokonaisarviointi ja sen osat

11:30 Alisuoriutuminen (aikaansaamattomuus) työsuhteen päättämisperusteena - oikeuskäytäntöä

12:00 Webinaari päättyy

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!