Whistleblowing -kanavat

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Väärinkäytösten riski on aina olemassa yritystoiminnassa ja jokainen organisaatio on altis eettisille ongelmille. Johto on vastuussa näiden riskien asianmukaisesta hallinnasta. Jotta ongelmat saadaan esiin ja niihin voidaan puuttua, on tärkeää tarjota mahdollisimman monia kanavia ongelmien esille nostamiseen.

Paras vaihtoehto kertoa eettisten ohjeiden vastaisesta toiminnasta on keskustella kasvokkain lähimmän esimiehen tai yhtiön muun johtohenkilön kanssa. Aina esimiehen puoleen kääntyminen ei kuitenkaan ole mahdollista. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun ilmoittaja kokee esimiehen olevan osallisena epäkohtaan. Joskus yrityksen työntekijä tai alihankkija saattaa pelätä, että epäkohdasta ilmoittaminen tietää ongelmia työ- tai yhteistyösuhteelle.

Whistleblowing on kanava, jonka kautta kaikki organisaation jäsenet – ja tarvittaessa ulkoiset sidosryhmät - voivat ilmoittaa eettisten ohjeiden vastaisesta toiminnasta / sellaisen epäilystä.

Laki edellyttää whistleblowing -järjestelmää Suomessa tietyntyyppisten väärinkäytösepäilyjen raportoimiseen (MAR) jo kaikilta pörssiyhtiöiltä sekä finanssimarkkinoilla toimivilla yrityksillä. Whistleblowing -kanava on kuitenkin tärkeä jokaiselle riskienhallinnasta ja toimintaetiikastaan kiinnostuneelle organisaatiolle.

Tässä koulutuksessa kuulet, mistä Whistleblowing kanavissa on kyse ja miten sellainen kannattaa ottaa käyttöön omassa organisaatiossasi. Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!