Lean perusteet

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Lean perusteet-koulutuksessa avataan Leanin peruskäsitteitä ja -periaatteita. Koulutuksen aikana saat kokonaiskäsityksen siitä, mistä Leanissa on kysymys. Koulutuksessa käydään esimerkkien ja harjoitusten avulla läpi Leanin soveltamista jokapäiväisessä työssä. Koulutuksesta hyötyvät kaikki Leanista kiinnostuneet.

Lean ohjaa tekemistä asiakaan ymmärtämiseen, tehokkaaseen ja hukattomaan työskentelyyn sekä koko henkilöstön osaamisen hyödyntämiseen toiminnan kehittämisessä kohti tavoitetta.


Tässä koulutuksessa sinun ei tarvitse osata japania ja bisnesjargonia. Puhumme selkeää suomea ja havainnollistamme asioista esimerkein ja käytännönläheisin harjoituksin.Ohjelma klo 9.00–16.00

Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja
materiaalin jako klo 8.30
Lounas klo 12.00–13.00
Iltapäiväkahvi klo 14.00
Koulutus päättyy klo 16.00

 

TILAISUUDEN AVAUS JA TAVOITTEET


 

MITÄ ON LEAN JA MITÄ SE EI OLE?

Mistä Lean on tullut ja miten se on kehittynyt? Mitä on tämän päivän Lean? On hyvä myös ymmärtää, milloin kyse ei ole Leanistä?


 

ARVO JA SEN MÄÄRITTÄMINEN

Mikä on asiakkaan kokema arvo toiminnasta ja kuinka se tunnistetaan?


 

KAHDEKSAN HUKKAA

Tekeminen muodostuu arvoa lisäävästä ja arvoa lisäämättömästä työstä - hukasta. Mitä nämä hukat tunnistetaan ja kuina niitä vähennetään?


 

ARVOKETJU JA VIRTAUS

Kuinka tekemiseen rakennetaan arvoa lisäävien vaiheiden virtaava ketju?


 

JATKUVA PARANTAMINEN

Leanin ydin on jatkuvassa parantamisessa. On tärkeää saada toiminnan kehittämiseen koko henkilöstön osaaminen käyttöön ja toimintaa on kehitettävä päivä päivältä paremmaksi.


 

SYSTEMAATTINEN ONGELMANRATKAISU

Ongelmien toistumisen estäminen vaatii juurisyihin pureutumista. Juurisyiden tunnistaminen ja systemaattiset tavat ratkaista ongelmia ovat avainasioita toiminnan kehittämissä kohti tavoitetta.


 

PÄIVITTÄISJOHTAMINEN

Kun siirrytään viikko- tai kuukausitason johtamisesta päivittäisjohtamiseen, on kaikilla ajantasoinen tieto tilanteesta, tavoitteita ja ongelmista. Kun ongelmat huomataan heti, ovat ne usein vielä pieniä ja helpommin ratkaistavissa.


 

5S

Siisti ja järjestyksessä oleva työympäristö on visuaalinen ja luo edellytykset tehokkaalle työskentelylle.  5S:ssä henkilöstö pääsee itse suunnittelemaan viihtyisän työympäristön niin, että työnteko tehokasta ja laadukasta.


 

KERTAUS JA YHTEENVETO

 

TILAISUUDEN PÄÄTTÄMINEN

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!