Jäähyväiset kiireelle - ajankäytön hallinta

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Kiire on työtä ja työntekoa häiritsevä tekijä. Kiire tekee näkyväksi sen, mikä ei enää toimi. Aikaa ei voi hallita, kiirettä voi. Hae avaimet kiireen kesyttämiseen tältä kurssilta. Ota ensimmäinen askel!

Kiire voidaan määritellä hyväksi viholliseksi. Kiire laittaa ihmisen tekemään ja se johdosta saamme paljon asioita hoidettua. Huonosti hallittuna se on kuin tuli, joka tuhoaa ja saa ihmiset palamaan loppuun. Tule oivaltamaan, miten saat ajasta enemmän irti ja saat kiireestä oivan ja tehokkaan kumppanin menestyksen tiellä.

Kiireen syyt ovat moninaisia. Työtapojen sirpaleisuus, valtavat sosiaaliset kontaktit, tiukat aikataulut, korkeat laatuvaatimukset, uusien asioiden jatkuva opiskelu ja oman ajan hallinta uuvuttavat. Työn henkinen kuormitus ja kokemus kiireestä kasvavat. Kiire on ennen kaikkea tunnetila, jota on osattava lähestyä oikein. Toiset kaipaavat tehokkuutta ajankäyttöönsä, toiset pohtivat, kuinka suorittaa vähemmän ja rauhoittua enemmän.

Tuntuu, että kiire on vallannut koko elämän. Onko kiire ihan todellista vai voisiko olla niin, että lisäämme myös itse omaa kiirettämme?  

Itsensä johtamisen taito auttaa kesyttämään kiirettä. Toinen tapa selättää kiirettä on tunnistaa omaan työhönsä liittyviä toimintatapoja. Kolmas hyvä tapa on hallita stressiin liittyviä puolustuskeinoja. Vauhtia suosivassa maailmassa korostuu itsetuntemuksen merkitys ja vastuullisuus omista valinnoista ja toiminnasta.

Tällä kurssilla paneudumme kunkin osallistujan omiin kiirehaasteisiin. Millainen kiirehtijä olet, tunnista oma kiirehtijätyylisi. Opit tekemään itsellesi oikeita kysymyksiä, joiden avulla kiire saadaan oikeisiin raameihin. Koska kiire on kehossa ja mielessä, tutustumme myös läsnäolon taitoihin ja stressinhallintaan. Ensiarvoisen tärkeää hektisessä työelämässä on oppia erilaisia itselle sopivia taukoja, rentoutumiskeinoja ja lepohetkiä. Opit myös karsimaan päivästäsi pois vääriä ja haitallisia rutiineja. Tilalle saat rutiineja jotka energisoivat sinut. Samalla työn tehokkuus kasvaa ja voit paremmin.  

Kurssi soveltuu erinomaisesti: esimiehille, johtoryhmien jäsenille, tiimien vastuuhenkilöille, pääluottamusmiehille ja kaikille jotka kokevat painivansa kiireen kanssa.Ohjelma klo 9.00–16.00

Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja materiaalin jako klo 8.30
Lounas klo 12.00–13.00
Iltapäiväkahvi klo 14.00
Koulutus päättyy klo 16.00
 

Kiire – mitä kiire on?

Kiireen alkukartoitus

Omat henkilökohtaiset kiirehaasteeni – kiirehtijätyylit

Erilaisten kiirehtijätyylien oikeat ja voimaannuttavat kysymykset

Hyvän elämän ja hyvän työelämän aikapörssi – sijoituksia parempaan aikasuhteeseen

Hyvän elämän tasapaino – ensimmäiset askeleet

Jos olisi vähemmän kiirettä ja enemmän aikaa, niin…

Johda itseäsi hyvin – menesty ja energisoidu

Keho, mieli, tunteet, arvot, työ

Esteiden ja uskomusten tunnistaminen ja ylittäminen

Kiireelliset vai tärkeät ensin?

Läsnäolon taito, harjoittelua

Stressinhallinta ja rentoutuminen

Miten vahvistaa muutosta?

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!