Whistleblowing -kanavat

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: online
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Väärinkäytösten riski on aina olemassa yritystoiminnassa ja jokainen organisaatio on altis eettisille ongelmille. Johto on vastuussa näiden riskien asianmukaisesta hallinnasta. Jotta ongelmat saadaan esiin ja niihin voidaan puuttua, on tärkeää tarjota mahdollisimman monia kanavia ongelmien esille nostamiseen.

Paras vaihtoehto kertoa eettisten ohjeiden vastaisesta toiminnasta on keskustella kasvokkain lähimmän esimiehen tai yhtiön muun johtohenkilön kanssa. Aina esimiehen puoleen kääntyminen ei kuitenkaan ole mahdollista. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun ilmoittaja kokee esimiehen olevan osallisena epäkohtaan. Joskus yrityksen työntekijä tai alihankkija saattaa pelätä, että epäkohdasta ilmoittaminen tietää ongelmia työ- tai yhteistyösuhteelle.

Whistleblowing on kanava, jonka kautta kaikki organisaation jäsenet – ja tarvittaessa ulkoiset sidosryhmät - voivat ilmoittaa eettisten ohjeiden vastaisesta toiminnasta / sellaisen epäilystä.

Laki edellyttää whistleblowing -järjestelmää Suomessa tietyntyyppisten väärinkäytösepäilyjen raportoimiseen (MAR) jo kaikilta pörssiyhtiöiltä sekä finanssimarkkinoilla toimivilla yrityksillä. Whistleblowing -kanava on kuitenkin tärkeä jokaiselle riskienhallinnasta ja toimintaetiikastaan kiinnostuneelle organisaatiolle.

Tässä koulutuksessa kuulet, mistä Whistleblowing kanavissa on kyse ja miten sellainen kannattaa ottaa käyttöön omassa organisaatiossasi. 

Kouluttajana toimii KTM Niina Ratsula, jolla on yli vuosikymmenen kokemus eettisten ohjeiden laatimisesta ja jalkauttamisesta. Niinan perustaman  Code of Conduct Companyn missiona on auttaa yrityksiä luomaan kestävät bisnesetiikan käytännöt ja vahvistamaan oikein toimimisen kulttuuria. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Niina ehti toimia 12 vuotta kansainvälisissä kehittämis- ja johtotehtävissä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösriskin hallinta ja yritysvastuu. Työn ohella Niina viimeistelee väitöskirjaa samasta aihepiiristä Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Valmennuksissaan Niina erityisesti painottaa eettisen yrityskulttuurin merkitystä sekä johtajien ja esimiesten roolia sen luomisessa ja kehittämisessä. Niina on kokenut ja suosittu luennoitsija ja on myös kirjoittanut useita ammattijulkaisuja. Niinan blogia voit seurata osoitteessa www.codeofconduct.fi.

Tutustu myös muihin Code of Conduct Companyn tarjoamiin kursseihin tai katso video Code of Conduct Companyn syntymisestä.

 Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
12.03.2019
09:00
16:00
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!