ITIL® Practitioner

Kesto: 2.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Varmista paikkasi ilmoittautumalla viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia. Tämän jälkeen ilmoittautumiset käsitellään jälki-ilmoittautumisina mahdollisuuksien mukaan.

Sertifiointitenttien toimittajana yhteistyökumppaninamme on PEOPLECERT. Tentin suorittavat osallistujat tulevat saamaan heiltä sähköpostia liittyen oman tenttitilin aktivoimiseen ja sen kautta myöhemmin tuloksen sekä mahdollisen sertifikaatin toimittamiseen.

ITIL Practitioner on case-harjoitus -painotteinen kurssi, joka tarjoaa palvelunhallinnan ammattilaisille käytännönläheistä opastusta kuinka palvelunhallinnan kehitystoimenpide organisaatiossa. Kurssi on luonteva seuraava askel niille, jotka ovat ITIL Foundation -kurssilla oppineet mitä mitä ITIL on ja miksi sitä kannattaa hyödyntää, mutta kaipaavat käytännönläheistä opastusta miten saada muutosta aikaan organisaatiossa. ITIL Practitioner keskittyy kertomaan miten parannustoimenpide viedään systemaattisesti ja sitä kautta onnistuneesti läpi organisaatioissa osana jatkuvaa palvelun parantamista.

Kaksipäiväisen kurssin aikana opitaan hahmottamaan yksilöihin, tiimeihin ja organisaatioihin kohdistuvia palvelunhallinnan kehittämisen haasteita sekä käyttämään niiden voittamiseen tarvittavia työkaluja. Kurssi pohjautuu vuorovaikutteiseen case-harjoitukseen, jossa sovelletaan erilaisia työkaluja, tarkistuslistoja ja tekniikoita muutoksen aikaansaamiseksi. Opit kuvaamaan, selittämään ja erottamaan erilaisia palvelunhallinnan muutoksen tekemisen elementtejä. Se auttaa sinua käytännön kautta ratkaisemaan ja päättelemään sekä soveltamaan tietoa ja tekniikoita todenmukaisessa skenaariossa. Kurssi sisältää myös työkaluja oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen.

Kurssin jälkeen osaat:
- Ymmärtää IT-palvelunhallinnan käsitteet, jotka ohjaavat jatkuvaa palvelun parantamista
- Soveltaa IT-palvelunhallinnan parhaita käytäntöjä oikeassa elämässä
- Soveltaa jatkuvan parantamisen lähestymistapaa parannuksien johtamisessa annetussa organisatorisessa kontekstissa
- Yhdistää ja linjata ITILiä muihin viitekehyksiin, hyviin käytäntöihin ja metodologioihin kuten Lean, DevOps, Agile ja SIAM
- Käyttää mittareita ja mittaamista jatkuvaan palvelun parantamiseen
- Ymmärtää kuinka viestiä paremmin jatkuvassa palvelun parantamisessa
- Soveltaa organisatorista muutoksenhallintaa osana jatkuvaa palvelun parantamista


Kurssin hyödyt:
- ITIL osaamisen kehittyminen: Parempi kyky soveltaa ITIL viitekehystä nykyisessä roolissasi
- Liiketoiminnan haasteiden tunnistaminen: Kurssilla opit paremmin kohtaamaan ja ymmärtämään liiketoiminnan monimutkaisia haasteita
- Sitoutuminen muutoksen tekemiseen: Opit näyttämään halukkuutesi ja kyvykkyytesi jatkuvaan parantamiseen

- Opit systemaattisen lähestymistavan parantamistoimenpiteen läpivientiin sekä siihen tarvittavat työkalut ja niiden käytön. Kurssin jälkeen olet paljon kyvykkäämpi viemään läpi palveluihin liittyviä parantamistoimenpiteitä oli ne sitten projektoitavia tai ei. 

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.
Wakaru Oy is an Accredited Training Organisation for ITIL®.​​​​​​​

Koulutuspäivän aikataulu
Koulutuspäivän aikataulu on klo 9-17


Päivä 1:
1. Course Introduction
2. The Journey
3. Organizational Change Management (OCM) (Lecture)
4. The Desire
5. Communications (Lecture)
6. The Roadmap


Päivä 2:
6. The Roadmap (Contd.)
7. Metrics and Measurements (Lecture)
8. Check, Control, and Redirect
9. Stay Tuned
10. Guiding Principles (Lecture)
11. Exam Preparation Guide


Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu palvelunhallinnan ammattilaisille työskentelivätpä he sitten palveluiden suunnittelun, transition tai tuotannon alueella tai projekteissa. Kaikkien tulisi tunnistaa, käynnistää ja onnistuneesti toteuttaa palveluihin ja niiden hallintaan liittyviä suuria tai pieniä parannuksia:
- IT Johto
- IT Tukihenkilöt
- IT konsultit
- Liiketoiminnan johto
- Liiketoiminnan prosessinnomistajat
- IT kehittävät
- Palveluntuottajat
- Järjestelmäintegraattorit


Esitietovaatimukset: Kurssille osallistujilta vaaditaan nykyinen ITIL Foundation-sertifiointi (ITIL 2011 edition)

Materiaali: Kurssimateriaali on englanninkielinen ja opetus on suomeksi. Kurssimateriaali toimitetaan oppilaille etukäteen eKirjana. On suositeltavaa ottaa oma kannettava tietokone mukaan sekä materiaalin lukemisen että harjoitustehtävien suorittamisen takia. Osallistujille toimitetaan nidottu ITIL Practitioner kirja ennen kurssia.

Sertifiointitesti

  • Koemuoto: Open-book -pohjainen verkkotesti. Osallistujat saavat ottaa testiin mukaan virallisen ITIL Practitioner Guidance -kirjan. Kirjassa ei saa olla omia merkintöjä.
  • Kysymykset: 40 skenaariopohjaista monivalintakysymystä.
  • Läpipääsyvaatimus: 70% (=28/40 pistettä)
  • Testin kesto: 2 tunti 15 minuuttia (33 minuutin kielilisä osallistujille, joille englanti ei ole äidinkieli)
  • Testin kieli: Englanti
  • Oppilaat suorittavat testin omilla työasemillaan ja omalla tahdillaan kurssin jälkeen. Testin suorittaminen vaatii testiin liittyvän ohjelmiston asennusta / suorittamista sekä web-kameraa valvontaa varten.
  • Testin hyväksytty suorittaminen antaa 3 pistettä ITIL Expert -sertifiointiin. ITIL Expert -sertifiointiin vaaditaan 22 opintopistettä.
     

Sertifiointi mahdollistaa jatko-opiskelun seuraaville tasoille ja siksi sen suorittaminen on suositeltavaa. Sertifiointitestiin osallistuville tilataan tenttivoucher, jonka avulla he voivat varata itselleen etävalvotun, omatoimisesti suoritettavan online-tentin. Tentti suoritetaan itsenäisesti omalla koneella. Rekisteröintiohjeet löydät täällä ja seikkaperäiset ohjeet tenttiä varten: WindowsMac. Huomioithan voimassaoloajan saamastasi Peoplecertin viestistä, tenttiaikaa ei ole mahdollista pidentää.

Kouluttajat: Kurssin kouluttajina toimivat Wakarun kokeneet ja sertifioidut sekä akkreditoidut kouluttajat. Yli puolet Wakarun oppilaista antaa täydet pisteet kouluttajallemme.

 


Jatkokurssit:
- ITIL jatkokurssit (Riippuen roolistasi voit valita rooliisi sopivan jatkokurssin tai useamman tähdäten ITIL Expert tutkintoon.)
- DevOps Fundamentals
- Lean IT FoundationPeruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!