ITIL® 4 Overview

Kesto: 1.0 pv
Kurssin hinnoittelu

Tuotekuvaus

Tavoite
Kurssi esittelee osallistujille palveluiden hallintaa, toimitusta ja näiden yhteyttä liiketoiminnan odotuksiin. Kurssin jälkeen osallistujat tunnistavat IT-palvelunhallinnan avainperiaatteet ja käsitteet sekä tiedostavat ITILin käytön hyödyt organisaatiossa. 

Kohderyhmä
Kurssi on suunnattu IT-johdolle, kuten tietohallintojohtajille ja -päälliköille, senior-tason IT-päälliköille, projektipäälliköille, tiiminvetäjille, IT-asiantuntijoille sekä IT-päälliköille ja -konsulteille. Kurssi soveltuu hyvin myös kaikille niille, joiden työtehtävät käsittävät IT-palveluiden ostamiseen tai hyödyntämiseen liittyviä tehtäviä. Kurssi on suositeltava myös ITIL v3 Foundationin käyneille. 

Esitietovaatimukset
Kurssille ei ole esitietovaatimuksia.

Koulutuspäivän aikataulu
Sopimuksen mukaan. 

Kurssin ohjelma
IT Infrastructure Library (ITIL) on kokoelma parhaita käytäntöjä IT-palveluiden toimittamiseen ja IT-Infrastruktuurin hallintaan. ITIL:ssä määritellyt palvelunhallinnan käytännöt ovat käytännössä testattuja ja hyviksi havaittuja useissa organisaatioissa maailmanlaajuisesti. ITIL 4:n mukaan nämä palvelunhallinnan ideat ja käytännöt esitellään seuraavasti:

  • Peruskäsitteitä palvelunhallinnasta ja myös muista viitekehyksistä (Lean IT, Agile, DevOps, organisaation muutoksen johtaminen) poimittuna ja palvelunhallinnan kontekstiin sovellettuna
  • Palvelunhallinnan neljä ulottuvutta
  • ITIL 4:n 7 ohjaavaa periaatetta (guiding principles)
  • Palvelun arvojärjestelmä (Service Value System, SVS)
  • ITILin näkemys arvoketjuihin (Service Value Chain)
  • 34 käytäntöä (practice)

Mainitut osa-alueet muodostavat palvelun elinkaarelle kehyksen ja sisällön, jonka avulla palvelu vastaa paremmin liiketoiminnan tarpeisiin liiketoiminnan arvoja arvioitaessa.

Kurssin käsitteille ei ole vielä virallisia suomennoksia. 

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited.
Wakaru Oy is an Accredited Training Organisation for ITIL®.

Valmentajat
Valmentajina toimivat Wakarun kokeneet ja ITIL-sertifoidut valmentajat.

Kurssimateriaali
Kurssimateriaali on englanninkielinen. Kurssimateriaali toimitetaan oppilaille etukäteen pdf-muodossa (kannattaa ottaa oma tabletti tai läppäri mukaan, jolta voi lukea materiaalia kurssin aikana).Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!