Visualisoinnin mestariksi QGISillä

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.
Valitse toinen aloituspäivämäärä sivun vasemmasta laidasta (mobiilinäkymässä sivun alaosassa)

Tuotekuvaus

KURSSIN KUVAUS

Kurssin jälkeen ymmärrät visualisoinnin merkityksen paikkatietoaineistojen käytössä ja osaat käyttää QGIS-ohjelmiston visualisointitoimintoja tehokkaasti omien tarpeidesi mukaan. Kurssiin sisältyy luento-osuuksia, joissa käydään läpi kunkin osuuden teoria ja esitellään siihen liittyvät QGIS:n toiminnallisuudet. Runsaiden koulutusmateriaaliin kuuluvien harjoitusten avulla varmistamme, että  pystyt myös käytännössä toteuttamaan kurssiin liittyvät sisällöt.

Kurssin jälkeen osaat valita tarkoituksenmukaisen visualisoinnin erilaisille aineistoille, tukea tiedon tulkintaa oikeilla väri- ja symbolivalinnoilla, sekä julkaista suunnittelemasi kartan nettisivulla tai tallentaa sen tyylitiedostona myöhempää käyttöä varten.

Kurssi toteutetaan tietokoneluokassa ja hintaan sisältyy tulostetut kurssimateriaalit sekä lounaat ja kahvit. Kurssin kouluttajana toimii paikkatiedon visualisointiin erikoistunut TkT Salla Multimäki.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kurssille osallistuvalla on hyvä olla jo jonkin verran kokemusta QGIS:in käytöstä.

MIKÄ ON QGIS?

Kurssi toteutetaan uusimmalla QGIS 3-versiolla. QGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGIS:siä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti eri aineistoformaatteja.

TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet kahdeksi kuukaudeksi TUKIPALVELUUMME. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
03.12.201809:0016:00

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

  • Värit ja symbolit visualisointikeinona
  • Paikkatiedon luokittelu ja yleistys
  • Nimiöt ja tekstitys, diagrammi
  • Aineiston rajaus ja leikkaus
  • Karttatulosteet ja tyylitiedostot
  • Kartan julkaiseminen netissä
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!