Visualisoinnin mestariksi QGISillä

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.
Valitse toinen aloituspäivämäärä sivun vasemmasta laidasta (mobiilinäkymässä sivun alaosassa)

Tuotekuvaus

KURSSIKUVAUS

Kurssin jälkeen koulutettava ymmärtää visualisoinnin merkityksen paikkatietoaineistojen käytössä ja osaa käyttää QGIS-ohjelmiston visualisointitoimintoja tehokkaasti eri tilanteiden mukaan. Kurssiin sisältyy luento-osuuksia, joissa käydään läpi kunkin osuuden teoriaa ja esitellään siihen liittyvät toiminnallisuudet QGISissä. Kurssimateriaaleihin lukeutuu reipas määrä harjoituksia, jotta koulutettava pystyy käytännössä toteuttamaan kurssin sisällöt myös itsenäisesti.

Kurssin jälkeen koulutettava osaa valita tarkoituksenmukaisen visualisoinnin erilaisille aineistoille, tukea tiedon tulkintaa oikeilla väri- ja symbolivalinnoilla sekä julkaista suunnitellun kartan nettisivulla tai tallentaa sen tyylitiedostona myöhempää käyttöä varten.

Kurssi on suomenkielinen. Kurssiin sisältyy materiaalit, lounas sekä kahvit. Jokaiselle koulutettavalle on varattu tietokone kurssin suorittamista varten.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kurssille osallistuvalla on hyvä olla jo jonkin verran kokemusta QGISin käytöstä.

MIKÄ ON QGIS?

Kurssi toteutetaan uusimmalla QGISin pikäaikasversiolla (long-term release = LTR). QGIS on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGISiä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti erilaisia aineistoformaatteja.

GISPOHELP-TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet kahdeksi kuukaudeksi GispoHelp-tukipalveluumme. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit vilkaista myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaa, jonne on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
27.09.2019
08:30
16:00

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

  • Värit ja symbolit visualisointikeinona
  • Paikkatiedon luokittelu ja yleistys
  • Nimiöt ja tekstitys, diagrammi
  • Aineiston rajaus ja leikkaus
  • Karttatulosteet ja tyylitiedostot
  • Kartan julkaiseminen netissä
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!