Vastuullinen johtaja -valmennus

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: englanti, Materiaali: online
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

JOHTAJAN tärkein tehtävä on auttaa organisaatiotaan saavuttamaan päämääränsä. Yhtä tärkeää kuin se, mitä saavutetaan, on se, MITEN tehtävässä onnistutaan. Organisaation toimintaa ohjaavat yhtäältä sisäiset arvot ja pelisäännöt sekä toisaalta ulkoiset normit, yhteiskunnan ja sidosryhmien vaatimukset ja odotukset. Johtaja vastaa siitä, että toiminta kestää sisäisen ja ulkoisen tarkastelun, ja että aina toimitaan OIKEIN. Viime kädessä johtaja asettaa itse omalla persoonallaan, valinnoillaan ja toiminnallaan esimerkin.

VASTUULLINEN JOHTAJA -valmennus antaa johtajalle näkökulmia, käsitteitä, ratkaisumalleja ja varmuutta ohjata organisaationsa toimintaa ja kulttuuria sekä tehdä eettisesti johdonmukaisia päätöksiä.

  • Miten ylipäänsä määritellään hyvä ja paha, oikein ja väärin yrityksen tai yhteisön kannalta?
  • Miten vaikeissa ja monimutkaisissa valintatilanteissa arvioidaan eettisesti kestäviä vaihtoehtoja?
  • Millaiset johtamiskäytännöt ja palkitsemismenetelmät ohjaavat ihmisiä oikeaan suhtaan?
  • Miten johtaja puuttuu ja ratkoo tilanteita, joissa on toimittu vastoin normeja?
  • Mikä on johtajan vastuu väärinkäytösten ja epäasiallisen käytöksen ehkäisyssä ja tunnistamisessa?
  • Miten johtaja rakentaa – tai raunioittaa – oikein toimimisen yrityskulttuureja?
  • Miten johtamiskulttuuri on ollut kytkeytynyt tunnettuihin eettisiin skandaaleihin (Volkswagen, Enron, Wells Fargo jne)?

VASTUULLINEN JOHTAJA -valmennus perustuu laajaan käytännön kokemukseen, tutkimustuloksiin ja lukuisten käytännön case-esimerkkien läpikäyntiin. Valmennus on tarkoitettu kaikille johtajille, esimiehille ja vaikuttajille, jotka haluavat kehittää johtamistaitojaan ja vastuullisia johtamiskäytäntöjä eettisesti vaikeissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

VALMENTAJAT: Valmennuksen sisällöstä ja toteuttamisesta vastaavat NIINA RATSULA (Code of Conduct Company) ja JUKKA METSÄNIEMI (Citera).

Niina Ratsulalla on yli 12 vuoden kokemus kansainvälisistä kehittämis- ja johtotehtävistä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösriskin hallinta ja yritysvastuu. Parhaillaan Niina viimeistelee väitöskirjaa samasta aihepiiristä Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Syksystä 2018 lähtien Niina on toiminut itsenäisenä yrittäjänä, missionaan auttaa yrityksiä eettisten ja compliance -ohjelmien, sisäisen valvonnan ja tarkastuksen sekä vastuullisten johtamiskäytäntöjen kehittämisessä. Valmennuksissaan Niina erityisesti painottaa eettisen yrityskulttuurin merkitystä sekä johtajien ja esimiesten roolia sen luomisessa ja kehittämisessä. Niina on suosittu luennoitsija ja on myös kirjoittanut useita ammattijulkaisuja. Niinan blogia voit seurata osoitteessa www.codeofconduct.fi.

Jukka Metsäniemi on toiminut 20 vuotta liikkeenjohdon konsulttina (Trainers’ House, Ernst & Young, Citera). Hän on palvellut lukuisia johtavia suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä kotimaisissa ja ulkomaisissa toimeksiannoissa. Jukka on erikoistunut strategiaan, johtamiseen, esimiestyöhön, viestintään ja vaikuttamiseen sekä yrityskulttuureihin liittyviin kysymyksiin ja ratkaisumalleihin. Jukka tuntee laajasti myös moraalifilosofista teoreettista ja käytännöllistä ajattelua.

Tyytyväisyystakuu: Jos koet ettei valmennus tuottanut vastinetta rahoillesi, saat osallistujamaksun takaisin 100% (reklamaatio tehtävä kirjallisesti 14 vuorokauden kuluessa kurssin loppumisesta).

Kurssivahvistus: Valmennuksen toteutuminen vahvistetaan viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin ensimmäistä kokoontumiskertaa.

Videolla Niina Ratsula Code of Conduct Companysta kertoo Vastuullinen johtaja-valmennuksesta.Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
06.05.2019
09:00
17:00
07.05.2019
09:00
16:00
Lisäksi henkilökohtainen sparraus

Valmennus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä, itseopiskelumateriaalista, ennakkotehtävistä sekä tunnin mittaisesta luottamuksellisesta yksilösparrauksesta. Valmennukseen otetaan mukaan maksimissaan 8 osallistujaa, tämän avulla varmistetaan luottamuksellinen keskustelu osallistujien kesken. Valmennuksen aikana tehdään harjoituksia, joiden avulla analysoit omaa johtamistasi. Päätät itse kuinka paljon jaat havaintojasi muille, ja kuinka paljon keskityt itsenäiseen pohdiskeluun.

Kurssin toteutuminen vahvistetaan viimeistään 10 päivää ennen ensimmäistä kokoontumista.

Lisätiedot kurssista: Niina Ratsula 050 486 9821 / niina.ratsula(at)codeofconduct.fi

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!