Uuden ajan työnteon ja liiketoiminnan muodot – Alustatalous ja keikkatalous

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
KURSSI SULJETTU!

Tuotekuvaus

Mitä uutta alustatalouden mahdollisuudet ja keikkatyöt tuovat työn teetättämisen muotoihin? Tässä koulutuksessa käydään läpi työsuhteen ja epätyypillisten työsuhteiden soveltuvuutta alustoilla tehtävään työhön. Koulutuksen jälkeen osaat valita yrityksellesi sopivimman työntekomuodon alustamallissa.

Hyödynnättekö jo alustojen tuomia mahdollisuuksia yrityksenne toiminnassa? Digitaalisten alustojen avulla voidaan hankkia se työpanos, jota kulloinkin tarvitaan. Alustatalouden merkitys kasvaa koko ajan, ja alustojen kautta tehdään enemmän ja enemmän töitä. Puhutaan myös keikkataloudesta. Digitaalisten ratkaisujen avulla on mahdollista rikastaa työkulttuuria, parantaa työelämän laatua ja osallistaa ihmisiä työelämään. Molemminpuolinen joustavuus työn teon tavoissa onkin usein tavoiteltu tila.

Työoikeuslainsäädännön soveltuminen alustoilla ja niiden kautta tehtävään työhön on otettava aina huomioon eikä selviä kaikenkattavia sääntöjä ja linjauksia ole, vaikka alustoilla tehdään ja teetätetään jo laajalti töitä. Moni työtä tekevä kutsuu itseään freelanceriksi. Ovatko he alihankkijoita? Vai työsuhteisia työntekijöitä? Mitä yrityksen tulisi huomioida harkittaessa työn teetättämistä alustojen kautta?

Tässä koulutuksessa käydään läpi alustoilla tehtävän työn eri muotoja. Käymme läpi kriteerejä erilaisten työntekomuotojen täyttymiselle ja punnitsemme eri työntekomuotojen plussia ja miinuksia. Tämän koulutuksen jälkeen osaat huomioida työoikeuden näkökulman hyödynnettäessä alustojen tuomia mahdollisuuksia liiketoiminnassa ja valittaessa oikeaa tapaa teettää työtä.

 

Tässä koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Mitä ovat alustatalous ja keikkatalous ja millaisia ilmiöitä tähän kehitykseen liittyy
  • Mitä erilaisia suhteita työn tilaajan, alustan ja työtä tarjoavan välille voi syntyä
  • Miten valita sopivin työntekomuoto: freelancer, alihankinta vai työsuhde - onko valinta vapaa?
  • Minkälaisia ongelmia alustatyöhön voi liittyä ja miten ne ratkaistaan

 

Ohjelma

9:00 Tervetuloa Edilex Pro -koulutukseen!

9:05 Uuden ajan työnteon ja liiketoiminnan muodot – Alustatalous ja keikkatalous

  • Mitä ovat alustatalous ja keikkatalous?
  • Työn tilaajan, alustan ja työtä tarjoavan väliset suhteet
  • Sopivimman työntekomuodon valinta
  • Alustatalouden ongelmakohdat


11:00 Webinaari päättyy

 

Kouluttajat

Anne Kangasniemi, Senior Legal Counsel, Fondia Oyj

Anne Kangasniemi on Fondian Senior Legal Counsel ja juridiikan saralla alustatalouden kysymysten ratkomisen pioneereja. Anne neuvoo asiakkaitaan erityisesti työoikeuden erityiskysymyksissä erilaisten muutostilanteiden suunnittelussa, johtamisessa ja läpiviennissä ja uusien ratkaisujen löytämisessä työn ja sen tekemistapojen muuttuessa. Anne on työskennellyt juristina muun muassa yrittäjien edunvalvontajärjestössä ja on saanut kiitosta erityisesti selkeästä ja käytännönläheisestä koulutustyylistään.

 

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
10.10.2019
09:00
11:00
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!