Työoikeus & tulkinnalliset lainkohdat - webinaari

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
KURSSI SULJETTU!

Tuotekuvaus

Vaihteleva työaika, pysyvä ja kiinteä työvoimatarve, perusteltu syy, samat ja samankaltaiset tehtävät sekä muu työ ovat esimerkkejä työoikeuden ilmaisuista, joiden merkityssisältö voi olla epäselvä tai ainakin avoin tulkinnalle.

Tässä koulutuksessa puretaan monitulkintaiset lainkohdat osiin ja kootaan ne uudestaan lain, juridisen kirjallisuuden ja oikeuskäytännön avulla. Koulutuksessa käsitellään aiheita niin lainsäätäjän tarkoituksen kuin käytännönkin näkökulmasta.

Olisi tärkeää, että lainsäädännön käsitteet ja ilmaisut ovat selkeitä, jotta lain tarkoitus välittyy oikein tulkitsijalle. Kaikkia käsitteitä ei kuitenkaan lainsäädännössä tai valmisteluasiakirjoissa tarkemmin määritellä. Samat ilmaisut voivat esiintyä useissa eri yhteyksissä ja saada eri tarkoituksen riippuen kontekstista, jossa niihin viitataan. Työoikeuden monitulkintaisiin käsitteisiin kuuluvat esimerkiksi vaihteleva työaika, pysyvä ja kiinteä työvoimatarve, perusteltu syy, samat ja samankaltaiset tehtävät sekä muu työ. Epäselvyyksiä voi aiheuttaa myös sinänsä selkeän käsitteen, kuten sairauden ja tapaturman, sisältö.

Tässä koulutuksessa pureudutaan epäselviin lainkohtiin ja selkiytetään niitä lainsäädännön, juridisen kirjallisuuden ja oikeuskäytännön kautta.

Asianajaja Timo Jarmas ja OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetoja tarkastelevat koulutuksessa syvällisesti mutta käytännönläheisesti mm. seuraavia työoikeudessa esiintyviä ilmaisuja:

 • vaihteleva työaika
 • samat ja samankaltaiset tehtävät
 • muu työ
 • työsopimuksen mukaista työtä vastaavaa työ
 • pysyvä ja kiinteä työvoiman tarve
 • perusteltu syy.

Näiden tulkinnallisten lainkohtien osalta käydään läpi:

 • mitä niistä sanovat lait esitöineen
 • miten niitä on oikeuskäytännössä tulkittu
 • mitä sanoo juridinen kirjallisuus
 • mitä ristiriitoja lain ja käytännön välillä on
 • miten ristiriitoja olisi mahdollista ratkoa.

 

Kenelle?

Koulutus on suunnattu työoikeuden parissa toimiville:

 • asianajajille ja muille lakimiehille
 • HR-asiantuntijoille, joilla on hyvät pohjatiedot työoikeuden periaatteista.

Webinaarina toteutettavan koulutuksen osallistujat voivat lähettää kouluttajille kysymyksiä ja kommentteja ennakkoon ja koko koulutuksen ajan webinaarin chatin kautta.

 

Kouluttajat

Jaana Paanetoja, OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti, johtamisen eat

OTT, varatuomari, dosentti Jaana Paanetoja on puolueeton työoikeuden moniosaaja. Hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus opettajana ja kouluttajana eri yhteisöissä sekä kirjojen ja artikkeleiden kirjoittajana. Muun ohessa hän on osallistunut lainvalmisteluun, työneuvoston ja työtuomioistuimen toimintaan.

Timo Jarmas, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Eversheds

Timo Jarmas hoitaa työoikeudellisia toimeksiantoja. Hänellä on pitkä kokemus työ- ja virkamiesprosesseista niin yleisissä tuomioistuimissa, hallinto-oikeuksissa kuin välimiesmenettelyissä. Riitojen ratkaisun lisäksi hänen asiantuntemuksensa kattaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti yritystoiminnan uudelleenjärjestelyihin, yhteistoimintamenettelyyn, johtaja- ja työsopimuksiin sekä työ-ehtosopimusten soveltamiseen ja vaihtamiseen liittyvät kysymykset.

 

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
03.09.2019
09:30
11:30
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!