Tehoa tietoturvaloukkausten selvittämiseen – käytännön koulutus - lähikoulutus

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
KURSSI SULJETTU!

Tuotekuvaus

Miten toimit henkilötietojen tietoturvaloukkaustilanteessa? Mille tahoille ilmoitat tilanteesta ja miten? Miten arvioit ilmoituskriteerejä esimerkiksi suuren henkilömäärän tai korkean riskin osalta?

Tietosuoja-asetus toi mukanaan kaikkia organisaatioita koskevan velvoitteen ilmoittaa henkilötietoihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista tietosuojavaltuutetulle, ja Suomessa ilmoitusaktiivisuus onkin ollut EU:n korkeimpia. Käytännön tilanteessa on kuitenkin usein epävarmaa, täytyykö ilmoitusta tehdä, ja jos täytyy, mitä tietoja viranomaiselle tulee ilmoittaa?

Tässä toiminnallisessa, osallistavassa koulutuksessa pääset testaamaan ja kehittämään taitojasi ilmoitusvelvollisuuden osalta simuloidussa tietoturvaloukkaustilanteessa asiantuntijoiden johdolla. Koulutuksen parasta antia käytännön kokemuksen lisäksi on samoissa asioissa työskentelevien/samojen ongelmien parissa työskentelevien kollegoiden tapaaminen!

Koulutuspäivän aloitamme lyhyellä teoriaosuudella, jossa käymme läpi ilmoitusvelvollisuutta tietoturvaloukkausten osalta; kenelle loukkauksesta pitää ilmoittaa, missä tilanteissa sekä mitä ilmoituksen tulee sisältää. Teoriaosuuden jälkeen osallistujat pääsevät pienryhmissä käymään läpi kuvitteellista tietoturvaloukkaustapausta. Kouluttajilta voi koko harjoituksen ajan kysyä kysymyksiä ja tarvittaessa saada neuvoja.

Kouluttajina toimivat Senior Counsel Tobias Bräutigam ja Associate Milla Keller Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:stä.

Ilmoittaudu mukaan nopeasti, paikkoja on rajoitetusti!

Kenelle?

Koulutus on suunnattu tietosuojavastaaville sekä muille tietosuoja-asioista vastaaville henkilöille.

 

Kouluttajat

Tobias Bräutigam, Senior Counsel, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

 

Milla Keller, Associate, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

 

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
11.09.2019
09:00
12:00

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9:00 Tietoturvaloukkauksista ilmoittamisen lainsäädännöllinen tausta

9:45 Tehtävän esittely ja ryhmiin jakautuminen

10:15 Ohjattu ryhmätyöskentely

10:30 Tauko

10:45 Ohjattu ryhmätyöskentely jatkuu

11:30 Tehtävän yhteenveto ja kysymysten läpikäyntiä

12:00 Lounas

12:45 Tilaisuus päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!