Tavaramerkkilain kokonaisuudistus - mikä on tavaramerkki ja miten se voidaan rekisteröidä?

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Tavaramerkeillä on merkittävä asema yritysten liiketoiminnassa ja markkinoinnissa. Niiden avulla markkinoilla olevat muut toimijat tai kuluttajat erottavat palvelun tai tuotteen muiden vastaavista palveluista tai tuotteista.

Nykyinen tavaramerkkilaki on epäyhtenäinen kokonaisuus. Suomessa on parhaillaan käynnissä tavaramerkkilain kokonaisuudistus, jolla on tarkoitus panna täytäntöön EU:n direktiivi jäsenvaltioiden tavaramerkkilainsäädännön lähentämisestä. 

Nykyisen voimassa olevan tavaramerkkilain mukaan tavaramerkkinä voi olla mikä tahansa elinkeinotoiminnassa käytettävä erottamiskykyinen merkki, joka voidaan esittää graafisesti. Uuden tavaramerkkilain myötä muun muassa tavaramerkkien esittämistä koskevasta graafisesta vaatimuksesta luovutaan. Minkälainen erottamisväline voi sitten tosiasiassa olla tavaramerkki?

Käytännönläheisessä koulutuksessa on tarkoitus perehtyä tavaramerkkeihin, tavaramerkkihakemuksen laadintaan ja rekisteröimiselle asetettuihin edellytyksiin. Pinnalla on joukko juridisia kysymyksiä liittyen tavaramerkkilain kokonaisuudistukseen: Mitä lakiuudistus tarkoittaa merkinhaltijoille ja mitä siinä tulisi huomioida?Ohjelma

Ohjelma klo 09.00–12.00

Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja materiaalin jako klo 08.30
Koulutus päättyy klo 12.00
 

Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

  • Mikä on tavaramerkki?
  • Tavaramerkkihakemus
  • Tavaramerkin rekisteröintimenettely: rekisteröintiesteet, väitemenettely ja hylkäys- ja mitätöintiperusteet
  • Tavaramerkin antamat oikeudet, erityisesti yksinoikeus
  • Tavaramerkkien käyttäminen
  • Tavaramerkki omistusoikeuden kohteena, erityisesti tavaramerkin luovutus
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!