Datan laadun hallinta käytännössä - Data quality in practice

Kesto: 1.0 pv
Kurssin hinnoittelu
tero.laatikainen@talentbase.fi

Tuotekuvaus

Reaktiivisten siivoustoimenpiteiden, irrallisten laaturaporttien ja siiloutuneen datan aika on ohi. Vastuu datan laadusta on siirtynyt IT-osastolta koko organisaatiolle, sillä päätöksiä ja uutta liiketoimintaa voidaan rakentaa vain laadukkaan datan varaan.

Tällä kurssilla käydään läpi miksi ja miten datan laadun hallinta (Data Quality Management, DQM) tuodaan osaksi liiketoimintaa ja sen kehitystä. Kurssin jälkeen tiedät, mitä onnistuneen DQM-hankkeen toteuttaminen vaatii eri vaiheissa liiketoimintahyötyjen kartoittamisesta aina prosessien jalkauttamiseen asti. Opit keskeiset DQM-käsitteet sekä saat mukaasi konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä oman organisaatiosi datan laadun kehittämisen tueksi; olipa organisaatiosi digiajan natiivi, valmistavan teollisuuden konkari tai perinteisen palvelualan yritys.

Kurssin sisältö:

 • OSA1: Datan laadun merkitys liiketoiminnalle
  • Miksi datan laatu on niin tärkeää?
  • Miten tunnistaa virheiden syyt?
 • OSA2: Datan laadun eri ominaisuudet ja laadun mittaaminen
  • Miten tunnistaa merkitykselliset datan laadun ominaisuudet
  • Miten mitata datan laatua
 • OSA3: Jatkuva Datan laadun parantaminen
  • Datan laadun parantamisen sykli
  • Datan laadun johtaminen käytännössä
  • Miten sitouttaa ihmiset datan laadun parantamiseen
 • OSA4: Datan laadun parantamisen työkalut
  • Standardit ja ulkoiset lähteet
  • Datan laatu järjestelmäkehityksessä
  • Katsaus datan laadun parantamisen järjestelmiin ja niiden ominaisuuksiin

Kenelle koulutus sopii:

Koulutus sopii kaikille Datan laadusta ja sen hallinnasta kiinnostuneille, liiketoiminnan tai tiedonhallinnan kehitystehtävissä toimiville, arkkitehdeille, Business Intelligencen, raportoinnin ja tietovarastoinnin asiantuntijoille, esimiehille ja projektipäälliköille. Koulutus sopii sekä yritysten että julkishallinnon henkilöille.

Kouluttajamme:

      

Kaikki kouluttajamme ovat kokeneita datan asiantuntijoita, joilla on vuosien kokemus käytännön dataprojekteista. Muutaman vuoden aikana koulutuksemme ovat saavuttaneet huikean suosion. Saamiemme palautteiden keskiarvo on ollut kaikissa koulutuksissamme 4,5 (asteikolla 1–5), ja osallistujat ovat kokeneet saaneensa konkreettisia työkaluja datahankkeisiinsa.

Jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn koulutuksistamme, suosittelemme kouluttautumaan seuraavassa järjestyksessä. Koulutukset ovat kuitenkin itsenäisiä kokonaisuuksia, joten ne on mahdollista käydä juuri siinä järjestyksessä kuin itsellesi sopii parhaiten.

 1. Master datan hallinnan perusteet
 2. Datan hallintamalli käytännössä
 3. Datan laadun hallinta käytännössä

Tervetuloa oppimaan ja kuulemaan, miten Datan laadun parantaminen parantaa liiketoimintaasi!
 

Talent Base (member of Loihde Group)

Luomme digitaalisen aikakauden menestystarinoita. Yhdistämme datan, pilviteknologian, ketterät toimintamallit ja kokemuksen asiakkaidemme liiketoiminnan kasvuvoimaksi. Tutkimuksemme mukaan asiakkaamme arvostavat erityisesti ratkaisukeskeisyyttämme, kykyämme kuunnella ja ymmärtää heidän tarpeitaan sekä taitoamme tarjota palveluita esitettyyn ongelmaan. 

Asiakkaidemme mukaan he ovat valmiita suosittelemaan meitä muun muassa ketterille muutosmatkoille, digitaalisen liiketoiminnan konseptointiin, dataan ja analytiikkaan sekä sisällönhallintaan - toisin sanoen kaikille alueille, joilla tarjoamme palveluita.

Tutustu meihin ja palveluihimme osoitteessa www.talentbase.fiOma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!