Datan hallintamalli käytännössä - Data governance in practice

Kesto: 1.0 pv
Kurssin hinnoittelu
tero.laatikainen@talentbase.fi

Tuotekuvaus

Tiedon hallintamallin ajatellaan usein olevan erillinen organisaatio, joka on raskas pyörittää ja tuo lisää byrokratiaa. On jo aika uudistaa tämä näkemys ja oppia viemään hallintamalli käytäntöön tavalla, joka parantaa liiketoimintaa eikä estä sitä.

Kurssin jälkeen kykenet tunnistamaan organisaatiollesi sopivimman tiedon hallintamallin ja viemään sen käytäntöön. Osallistujana opit keskeiset tiedon hallintamallin roolit ja erilaiset organisointimallit sekä saat mukaasi konkreettisia työvälineitä oman organisaatiosi kehittämisen tueksi. Koulutuksessa hallintamallin kehittäminen käydään vaiheittain läpi esimerkkien ja harjoitusten avulla.

Kurssin sisältö

 • OSA1: Datan hallintamallin merkitys liiketoiminnalle
  • Miksi datan hallintamallia tarvitaan
 • OSA2: Datan hallintamallin suunnittelu
  • Organisaatiokulttuurien erojen merkitys datan hallintamalliin
  • Data-arkkitehtuurin merkitys datan hallintamalliin
 • OSA3: Roolit ja vastuut
  • Erilaiset roolit ja niiden vastuut datan hallintamallissa
  • Datan hallintamallin sovittaminen omaan organisaatioon
 • OSA4: Hallintamallin jalkautus käytäntöön
  • Mitä täytyy huomioida jalkautusvaiheessa
  • Mistä aloittaa hallintamallin jalkauttaminen

Kenelle koulutus sopii:

Koulutus sopii kaikille tiedonhallinnasta kiinnostuneille: Chief data officereille, liiketoiminnan kehittäjille, MDM-vastaaville, arkkitehdeille, tietovarastoasiantuntijoille, alueen esimiehille ja projektipäälliköille. Koulutus sopii sekä yritysten että julkishallinnon henkilöille.

Kouluttajamme:

      

Kaikki kouluttajamme ovat kokeneita datan asiantuntijoita, joilla on vuosien kokemus käytännön dataprojekteista. Muutaman vuoden aikana koulutuksemme ovat saavuttaneet huikean suosion. Saamiemme palautteiden keskiarvo on ollut kaikissa koulutuksissamme 4,5 (asteikolla 1–5), ja osallistujat ovat kokeneet saaneensa konkreettisia työkaluja datahankkeisiinsa.

Jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn koulutuksistamme, suosittelemme kouluttautumaan seuraavassa järjestyksessä. Koulutukset ovat kuitenkin itsenäisiä kokonaisuuksia, joten ne on mahdollista käydä juuri siinä järjestyksessä kuin itsellesi sopii parhaiten.

 1. Master datan hallinnan perusteet
 2. Datan hallintamalli käytännössä
 3. Datan laadun hallinta käytännössä

Tervetuloa oppimaan ja kuulemaan alan parhaat käytännöt sekä menetelmät todellisten asiakasesimerkkien kautta!
 

Talent Base (member of Loihde Group)

Luomme digitaalisen aikakauden menestystarinoita. Yhdistämme datan, pilviteknologian, ketterät toimintamallit ja kokemuksen asiakkaidemme liiketoiminnan kasvuvoimaksi. Tutkimuksemme mukaan asiakkaamme arvostavat erityisesti ratkaisukeskeisyyttämme, kykyämme kuunnella ja ymmärtää heidän tarpeitaan sekä taitoamme tarjota palveluita esitettyyn ongelmaan. 

Asiakkaidemme mukaan he ovat valmiita suosittelemaan meitä muun muassa ketterille muutosmatkoille, digitaalisen liiketoiminnan konseptointiin, dataan ja analytiikkaan sekä sisällönhallintaan - toisin sanoen kaikille alueille, joilla tarjoamme palveluita.

Tutustu meihin ja palveluihimme osoitteessa www.talentbase.fiOma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!