Ihmiset projekteissa - optimoi projektitiimisi osaaminen ja roolitus. Johda erilaisuutta.

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Jokaisen tiimin ja projektin vahvuus ovat siinä olevat ihmiset, heidän osaamisensa ja kyvykkyytensä. Mitä paremmin saamme nämä valjastettua käyttöömme, sitä tuloksellisempia olemme. Kun oikeat ihmiset tekevät oikeita asioita, niin huipputuloksen lisäksi ihmiset voivat työssään hyvin. Hyvinvoivista yksilöistä rakentuu hyvinvoiva työyhteisö sekä terve toimintakulttuuri.

Aloitamme sinusta. Tässä valmennuksessa opit tuntemaan itsesi paremmin ja tutustut maailmanlaajuisesti käytössä olevaan persoonallisuustyökalujen standardiin Workplace Big Fiveen. Itsensä tunteminen on edellytys erilaisuuden ymmärtämiselle ja hyödyntämiselle. Teet enne päivä testin ja saat sen tulokset päivässä. Opettelemme analysoimaan omaa ja muiden toimintaa sekä sitä miten erilaisuus käytännössä näkyy ja miten muut sitä tulkitsevat

Jatkamme tiimiisi. Opit analysoimaan oman tiimisi ja sen jäsenten taitoja ja ominaisuuksia. Olet saanut käyttöösi tiimioptimoinnin työkaluja ja harjoitellut niiden käyttöä heti käytäntöön ja omaan tiimiisi soveltaen.

Keskitymme luottamukseen ja kehittymiseen. Toimivan yhteistyön takana on aina luottamus. Tutustumme siihen mitä aivotutkijat ja oppimisen tutkijat kertovat luottamuksen rakentamisesta sekä kehittymisen tukemisesta. Linkitämme tutkimukset suoraan käytännön toimintaan ja rakennat itsellesi toimintasuunnitelman näiden viemiseksi osaksi työtäsi.

Puhumme vuorovaikutusta. Huipputiimeissä vuorovaikutus toimii. Linkitämme vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tärkeyden, haasteiden ja mahdollisuuksien ymmärtämisen kaikkiin päivän teemoihin. Jokaisesta tiimistä voi tulla hyvin toimiva. Suurin osa kommunikaatiohaasteista johtuu siitä, että emme ymmärrä erilaisuutta.

Tämän päivän jälkeen:

 • Tunnet itsesi ja omat toimintatapasi ja olet pysähtynyt miettimään miltä ne näyttävät muiden silmin.
 • Ymmärrät erilaisuutta ja näet sen hyödyntämisen mahdollisuudet ja tärkeyden.
 • Osaat optimoida oman tiimisi työtehtäviä ja roolitusta sekä hyödyntää oppejasi tulevien projektitiimien kasaamisessa.
 • Tiedät miten luottamusta ja parempaa vuorovaikutusta lähdetään rakentamaan käytännön tasolla ja olet laatinut oman toimintasuunnitelmasi tähän.

Kouluttaja:

Anniina Hukari, Taito Training, on oivalluttava kehittämis- ja muutosasiantuntija sekä kouluttaja, joka uskoo vahvasti organisaatioissa, tiimeissä ja yksilöissä olevaan potentiaaliin. Hän auttaa kirkastamaan tavoitteet ja pusken yksilöitä ja tiimejä positiivisesti niitä kohti rinnalla kulkien ja yhdessä tehden. Suurena intohimona on parhaiden toimintatapojen rakentaminen organisaatioihin ja niiden kautta sekä tuloksellisuuden että työhyvinvoinnin lisääminen. Anniina on erittäin kokenut esimiesten ja johdon kouluttaja ja coach.

Anniinalla on yli 17 vuoden kokemus ihmisten valmentamisesta, kouluttamisesta ja ohjaamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja business coach master, joka on opiskellut myös mm pedagogiikkaa , NLP:tä sekä aivotutkimusta.

Koulutukseen sisältyy henkilökohtainen WorkPlace Big-Five- persoonallisuusanalyysi, jonka tulokset saat päivän aikana.

Workplace Big Five

WorkPlace Big Five Profile™ on nykyaikaiseen persoonallisuus­tutkimukseen pohjautuva tehokas henkilö- ja tiimiprofilointityökalu, jonka yhä useampi organisaatio maailmalla ja myös Suomessa on ottanut käyttöönsä. WorkPlace Big Five on oivallinen työkalu tiimien kehittämisessä, johtamisvalmiuksien arvioinnissa ja rakentamisessa, urasuunnittelussa, rekrytointitarpeiden määrittelyssä sekä coachingin vaikuttavuuden tehostajana.

Persoonallisuuden Big Five – malli on nykyaikainen, laajasti tutkittu ja luotettava persoonallisuusmalli. Se on yleisesti hyväksytty persoonallisuustutkimuksen “standardi”, jota käytetään usein myös muiden henkilöarviointityökalujen pätevyyden arvioinnin pohjana. Siksi Big Five -mallia voi kutsua myös ”kaikkien henkilöarviointityökalujen äidiksi”.

Big Five –mallissa ihmisen persoonallisuus jaetaan viiteen osa-alueeseen (pääpiirteeseen). Piirteiden perusteella voidaan kuvata ihmisen käyttäytymistä. WorkPlace Big Fivessa pääpiirteet ovat:

 • reagointiherkkyys (N)
 • ekstroversio (E)
 • uutuushakuisuus (O)
 • mukautuvuus (A)
 • päämääräkeskeisyys (C)

Tämän lisäksi WorkPlace Big Fivessa persoonallisuutta tarkastellaan 23 alapiirteen kautta.

  • Erilaisuus onnistuneen projektin voimavarana
 • Ärsyyntymisestä tulokselliseen yhteistoimintaan
 • Tunne omat toimintamallisi- ja tapasi
 • Erilaisten ihmisten potentiaalin maksimointi
 • Vahvuusajattelulla oikeat ihmiset oikeisiin rooleihin ja tehtäviin
 • Luottamuksen rakentaminen on avain hyvinvointiin
 • Muiden ihmisten arvostaminen ja palaute
 • Erilaisuuden ymmärtäminen on avain toimivaan kommunikointiin
 • Projektin vetäminen ja valmentava työote käytännössä
Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!