Syvenny QGISin käyttöön

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.
Valitse toinen aloituspäivämäärä sivun vasemmasta laidasta (mobiilinäkymässä sivun alaosassa)

Tuotekuvaus

KURSSIKUVAUS

Kahden päivän erikoiskurssilla tutustutaan QGIS-paikkatieto-ohjelmiston kehittyneempiin ominaisuuksiin ja opitaan hyödyntämään ohjelmistoa tehokkaasti spatiaalisen datan hallinnan, editoinnin ja analysoinnin työkalujen avulla. Tutuksi tulevat mm. tietomallipohjaisen aineistonhallinnan mahdollisuudet, topologisesti eheiden geometrioiden tuottaminen ja tekstimuotoisten aineistojen hyödyntäminen. Lisäksi opitaan alkeet 3D-visualisoinnista ja animaatioista sekä katuosoitteisiin perustuvasta geokoodauksesta.

Kurssi sopii opiskelijoille, joilla on jo perustaidot QGISin käytöstä. Se soveltuu erityisesti kaavoituksen ja suunnittelun parissa toimiville sekä paikkatietopinfrastruktuurin prosessien tehostamisesta kiinnostuneille. Kurssi koostuu luennoista ja harjoituksista.

Kurssimateriaali ja kurssi ovat suomenkielisiä. Harjoitusten materiaali on osallistujien käytettävissä myös kurssin jälkeen. Kullekin osallistujalle on varattu oma tietokone käyttöönsä. Kurssille osallistuville tarjotaan myös lounaat sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.

KENELLE KURSSI SOPII?

Kurssi on erinomainen vaihtoehto niille, jotka ovat käyneet jo "Johdanto QGISin käyttöön"-peruskurssin ja janoavat lisää. Kursseillemme on osallistunut julkishallintoa ja organisaatioita eri aloilta. Paikkatietoa hyödynnetään nykyään laajasti yhteiskunnan eri sektoreilla ja paikkatieto on monesti hyvä keino tehostaa erilaisia prosesseja. QGIS soveltuu erinomaisesti käyttöön mm. maankäytön, ympäristön, matkailun ja kulttuurin sekä tilastotutkimuksen aloilla. Myös kaupalliset organisaatiot pystyvät hyödyntämään paikkatietoa esimerkiksi liikepaikkasuunnittelussa.

MIKÄ ON QGIS?

Kurssi toteutetaan uusimmalla pitkäaikaiskäyttöön (LTR) soveltuvalla QGIS-versiolla. QGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGISiä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti eri aineistoformaatteja.

GISPOHELP-TUKIPALVELU KURSSIN JÄLKEEN

Kurssin jälkeen käytössäsi on oikeudet neljäksi kuukaudeksi GISPOHELP-TUKIPALVELUUMME. GispoHelpistä saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit vilkaista myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaa, jonne on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
05.03.202009:0016:00Aamiaista on tarjolla klo 8:30 alkaen.
06.03.202009:0016:00Aamiaista on tarjolla klo 8:30 alkaen.

Kurssin sisältö

  • QGISin käyttöliittymän konfigurointi
  • Aineiston hallinta: tekstitiedostot, ominaisuustiedot ja relaatiot
  • Digitointi ja topologia
  • Edistynyt visualisointi
  • Vektorianalyysi ja analyysiprosessin mallinnus
  • 3D-työkalut
  • Animaatiot Time Manager -lisäosalla
  • Geokoodaus
  • Python-konsoli ja muut lisäosat
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!