Sähköiset todisteet oikeudenkäynnissä

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: pdf
KURSSI SULJETTU!

Tuotekuvaus

Mitä seikkoja tulee huomioida sähköisiä todisteita käytettäessä? Minkälaisia sähköisiä todisteita on olemassa ja mitä eri ominaisuuksia niillä on? Miten sähköisten todisteiden esittäminen eroaa perinteisten todisteiden esittämisestä?

Sähköisiä asiakirjoja hyödynnetään enenevissä määrin kaikissa oikeudenkäynneissä todisteina, eikä sähköisten todisteiden käyttö enää rajoitu tietoverkkorikosten käsittelyyn. Sähköisten todisteiden tyypit ja ominaisuudet kuitenkin eroavat monella tapaa perinteisistä todisteista, kuten asiakirjoista ja esineistä.

Digimaailmassa lisäksi todisteiden alkuperäisyys ja luotettavuus nousee erikseen arvioitavaksi asiaksi. Dataa voi väärentää ja manipuloida nykyään niin helposti, että todisteiden aitoutta voi olla vaikea tai jopa mahdoton määrittää tarkastelun perusteella. Sähköisiin todisteisiin ja niiden esittämiseen voi liittyä myös todisteiden valintaongelmia sekä laitteisto- ja ohjelmasidonnaisuutta, mikä voi hankaloittaa todisteiden esittämistä tuomioistuimessa.

Kahden tunnin webinaarissamme käsitellään kouluttaja Juhana Riekkisen johdolla sähköisten todisteiden elinkaarta niiden hankkimisesta esittämiseen oikeudenkäynnissä. Koulutuksessa käydään läpi erilaisia sähköisiä todisteita, niiden ominaisuuksia, alkuperää sekä luotettavuutta. Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on kattava kuva sähköisistä todisteista ja tiedät, mitä asioita sinun tulee huomioida, kun oikeudenkäynnissä esitetään sähköisiä todisteita.

 

Kouluttajat

Juhana Riekkinen, tutkija, OTT, VT

Juhana Riekkinen työskentelee opetus- ja tutkimustehtävissä Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa. Hänen vuonna 2019 julkaistu väitöstutkimuksensa käsittelee sähköisiin todisteisiin liittyviä kysymyksiä prosessioikeuden ja oikeusinformatiikan perspektiiveistä. Väitöskirjansa ohella Riekkinen on tarkastellut erilaisia todisteluun liittyviä kysymyksiä useissa tieteellisissä artikkeleissa, ja hänellä on kokemusta sekä kansallisista että kansainvälisistä luennointi- ja koulutustehtävistä.

 

Alennukset:

Lakimiesliiton jäsenet, Creditan käyttäjät, Edilexin käyttäjät ja julkisen sektorin edustajat saavat Editan juridisista koulutuksista 20 % alennuksen kampanjakoodilla PROETU20Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
05.11.2019
13:00
15:00

12:45 Webinaariympäristö aukeaa

13:00 Sähköiset todisteet oikeudenkäynnissä

  • Erilaiset sähköiset todisteet ja niiden ominaisuudet

  • Miten varmistaa sähköisten todisteiden alkuperäisyys ja luotettavuus?

  • Sähköisten todisteiden hankinta ja esittäminen

  • Miten todisteiden arviointi muuttuu sähköisten todisteiden yleistyessä?

15:00 Webinaari päättyy

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!