Resilienssi valmennus + testi ja profiili - Organisaatioille ja ammattilaisille muutoksien aiheuttaman kuormituksen hallintaan - Resilienssi valmennus + profiili

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Kurssin hinta sisältää henkilökohtaisen resilienssitestin ja henkilökohtaisen resilienssiprofiilin.


Organisaatioiden ja samalla myös yksittäisten ammattilaisten tavoitteena on ennakoida tulevia muutoksia mahdollisimman tarkasti sekä toteuttaa tarpeelliset korjausliikkeet ennalta opittujen suunnitelmien mukaisesti. Lähtökohtaisesti näin kuitenkin tapahtuu harvoin, sillä monet muutostarpeet ja poikkeustilanteet tulevat eteen yllättäen ja suunnitellutkin muutostarpeet pitävät sisällään yllätyksiä.

Mitä tehokkaammin organisaatio, tiimi tai yksilö selviävät sekä palautuvat resursseja kuluttavasta muutoksesta tai poikkeamatilanteesta sitä korkeammasta resilienssistä puhutaan. Resilienssiä tilanteiden hallintaan ja niistä nopeasti palautumiseen syntyy siitä, että pikaisten tai hätäisten ratkaisujen lisäksi analysoidaan kohdatut ongelmat sekä etsitään niihin yhä tehokkaampia ratkaisumalleja - niin yksilö- kuin organisaatiotasolla. Resilientti tiimi ja organisaatio muodostaa analysoinnin sekä ammattilaisen henkilökohtaisen kehittämisen kautta tehokkaampia toimintamalleja muutoksien hallintaan ja niistä selviämiseen.

"Meitä on moneen junaan" - yllättävät poikkeustilanteet, muutokset tai organisaation ratkaisumallit voivat olla yhdestä näkökulmasta toimivia sekä helposti hallittavia kun toisesta näkökulmasta nämä voivat vaatia paljonkin energiaa sekä vaikuttaa merkittävästi työtehokkuuteen sekä jaksamiseen. Siksi organisaation sekä tiimien olisikin hyvä tarkastella muutoksien hallintaan tehtyjä toiminta- sekä reagointimalleja useista eri näkökulmista.

Resilientti organisaatio voi resilienssin kehittämisen lopputuloksena nähdä muutoshaasteissa sekä yllättävissä poikkeustilanteissa mahdollisuuksia uuden kehittämiselle sen sijaan, että poikkeustilanteet nähtäisiin vain takaiskuina sekä kuluttavina tapahtumina.

Yksilön ja organisaation resilienssin kehittämiseksi on tarjolla henkilökohtaiset ja tiimin resilienssi testit sekä raportit. Nämä yhdistettynä laadukkaaseen Mielenrauhan Resilienssi-valmennukseen auttavat yksilöitä sekä organisaatioita kehittämään resilienssiä sekä lyhentämään yllättävien tilanteiden aiheuttamia matalan tuottavuuden jaksoja.

Resilienssi profiilit tehdään Resilience Alliancen hallinnoiman palvelun kautta verkossa.

 

Koulutuksen sisältö

1. Resilienssin määritelmä
Muutoksen haaste
Muutokseen sopeutuminen
Muutokseen liittyvä ylikuormitus
Muutosylikuormituksen oireet

 

2. Henkilökohtaisen resilienssin ominaispiirteet
Resilienssi, Päättäväisyys (Grit), ja Sisu
Resilienssikeskustelu
Resilienssin ominaispiirteet = Muutosmuskelit
Resilienssin ominaispiirteiden avaaminen ja vaikutukset
Omien ominaispiirteiden hyödyntäminen

 

3. Henkilökohtainen resilienssi -profiilisi
Esimerkkiprofiilin avaaminen yhdessä osallistujien kanssa
Profiilitulosten tulkinta
Ryhmän tai tiimin resilienssi-profiilin avaaminen
Resilienssi toiminnassa: The Chaos Game

 

4. Kehityssuunnittelu
Oman Resilienssin kehittäminen
Kehityssuunnitelmamalli
HarjoituksiaOhjelma

Aloitamme ilmoittautumisen paikan päällä klo 11.30 jolloin on tarjolla kahvia ja haudutettua teetä.

Koulutus alkaa klo 12.00 ja päättyy klo 16.00.

Pidämme koulutuksen aikana lyhyitä taukoja 50 minuutin välein ja taukojen aikana on tarjolla Ravintola Lasipalatsin loistavat tarjoilut sekä eväät:

Tarjoilut:

Kahvia ja haudutettua teetä

Täytetty oman leipomon leipä

Marjasmoothie

Appelsiinituoremehua ja hedelmä

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!