R-OHJELMOINTI JA MALLINTAMINEN - ADVANCED

Kesto: 1 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ON SULJETTU.

Tuotekuvaus

Kurssi on saatavana myös yrityskohtaisena. Lisätiedustelut johannes.hovi@arihovi.com tai 050 3670809.

R-ohjelma on nyt kaikkien data-ammattilaisten opittavissa. Se on nyt ja tulevaisuudessa erittäin kysytty taito ja sen hallinnalla olet työmarkkinoilla etulyöntiasemassa; tätä taitoa monet vasta harjoittelevat.

R-ohjelman (lyhyesti R) suosio on noussut jo usean vuoden ajan liiketoiminnan analytiikan ja tilastollisen mallintamisen työkaluna. R-ohjelma on tällä hetkellä ylivoimaisesti käytetyin ja suosituin työkalu analytiikkamarkkinoilla. R:n lähdekoodi on vapaasti saatavissa GNU-lisenssin alla, joten sen käyttäminen ei vaadi lisenssihankintaa. Joustavuutensa ja nopean kirjastojen lisääntymisen, sekä päivittymisen myötä sinulla on käytössäsi aina uusimmat analytiikan ja tilastollisen mallintamisen menetelmät.

Kaupalliset analytiikkaohjelmistot ovat huomanneet R:n huiman suosion, jonka johdosta niihin on rakennettu R-integraatio, jonka avulla R:n käyttäminen onnistuu R:n oman käyttöliittymän ulkopuolelta. Vaikkei R:ää käyttäisikään siis ensisijaisena työkaluna voi sen osaamisesta olla joissakin tilanteissa merkittävää hyötyä.

Osallistuja saa käsityksen R:n toimintaperiaatteista ja hyödyntämismahdollisuuksista. Kurssi antaa hyvän pohjan jatkolle R:n itsenäiselle opiskelulle.

Työskenteletkö tiedon analysoinnin parissa ja et ole vielä tutustunut R-ohjelmistoon? Tai ehkäpä R-ohjelma on jo tuttu, mutta haluat laajentaa ennakoivan analytiikan osaamistasi? Nyt viimeistään olisi aika sukeltaa R-ohjelman, ennakoivan analytiikan ja koneoppimisen ihmeelliseen maailmaan.

R:n perusteet ja mallintaminen -kurssi on kolmepäiväinen. Kurssi on jaettu 2 + 1 päivään (osa 1 + advanced), jotta osan 1 osallistujilla on välissä aikaa käyttää R:ää itsenäisesti.

TÄMÄ 1 PÄIVÄINEN ADVANCED -koulutus:

 • Keskitytään todellisten liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen R:n laajojen resurssien turvin
 • Käydään läpi aineiston mallinnukseen ja mallinnusmenetelmiin liittyvää teoriaa
 • Sovelletaan opittuja menetelmiä todellisten liiketoimintaongelmien kaltaisiin aineistoihin
 • Esimerkkejä mahdollisista mallinnuksista:
  • 2-luokkaisen vasteen luokitteluongelma (esim. potilas terve/sairas)
  • Segmentointi
  • Aikasarjojen ennustaminen

 

Esitiedot:

Esitietoina sinulla on hyvä olla jonkin verran R-osaamista. Meidän kurssitarjoamassamme tätä advanced osiota edeltää 2 päiväinen R-ohjelmoinnin koulutus.

Esitiedot saat halutessasi R-ohjelmoinnin perusosaamisen antavalla kurssillamme, jonka sisältö on seuraavanlainen:

 • Tutustutaan R-ohjelmaan (RStudio käyttöliittymä)
 • Käydään läpi sen peruskäyttöä ja toimintaperiaatteet
 • R:n hyväksi koettuja käytäntöjä
 • Ohjelmoinnin perusteita R-kielellä
 • Käytännönläheisiä harjoituksia

Em. R-ohjelmoinnin osan 1 voit varata erikseen täältä.

Kenelle:

Analytiikasta ja koneoppimisesta kiinnostuneet, analyytikot, raportoijat, datan jalostajat

 

Kouluttaja:



Ohjelma

Päivämäärä
Aloitusaika
Lopetusaika
Huom!
25.10.2018
09:00
16:00
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!