Lean Six Sigma Yellow Belt

Kesto: 2 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: suomi, Materiaali: paperi
Lean Six Sigma Yellow Belt, ei tenttiä
1.00 Kpl
Lean Six Sigma Yellow Belt (2 pv), 25.01.2022
1190 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 1 071,00€

Tuotekuvaus


Tarvitsetko apua Lean Six Sigma -projektitiimin sitouttamiseen? Haluatko tarjota tiiviin paketin Lean Six Sigmasta kiinnostuneille?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka osallistuvat tai ovat osallisia Lean Six Sigma -projekteissa. Kurssi tarjoaa yleiskuvan metodiikasta, tiimityökaluja ongelmanratkaisuun sekä pohjatietoja dataperusteiseen parantamiseen.

Lean Six Sigma Yellow Belt -koulutus tarjoaa perustiedot Leanista ja Six Sigmasta sekä perehdyttää menetelmän perustyökaluihin. Koulutus sopii myös jatkuvan parannuksen ideaa ja konseptia soveltaville yrityksille laadun peruskurssiksi. Kurssi vastaa kysymykseen, kuinka onnistutaan ongelmanratkaisussa? Ilman ongelmanratkaisutekniikoita lähes 95 % ongelmanratkaisuista epäonnistuu.
 

Koulutuksen tavoitteet:

  • Tutustua laadun perustyökaluihin ja Lean Six Sigma Black Belt ja Green Belt -projekteissa käytettäviin tiimityökaluihin
  • Ymmärtää, miksi dataperusteinen ongelmanratkaisu on tehokasta
  • Antaa laaja yleiskuva laatutekniikasta ja sen roolista kehitystoiminnassa
     

Sisältö

Kaksipäiväisessä koulutuksessa keskitytään Lean Six Sigman perusteisiin, käsitteisiin ja peruskonsepteihin. Lean Six Sigma Yellow Belt -koulutuksen käynyt henkilö tuntee DMAIC -prosessin ja sen keskeiset mittaus-, analyysi-, parannus- ja ohjausvaiheen työkalut ja menetelmät. Koulutus sopii erinomaisesti Lean Six Sigma -projekteihin osallistuville henkilöille. Kurssi auttaa ymmärtämään ja omaksumaan dataan perustuvaa ongelmanratkaisua ja Lean Six Sigma -metodiikkaa.

Koulutus vastaa kysymyksiin: Miksi tehdään prosessikaavio? Miten dataa kerätään? Miksi mittalaitteiden suorituskyky on keskeistä? Mitä hukka on ja kuinka se konkretisoidaan? Kuinka dataa voi analysoida? Mitä datasta löydetään ja mitä ei? Kuinka kokeilemme toimiiko parannus? Miten saamme parannuksen ylläpidettyä?

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on kahden päivän mittainen. Seuraava toteutus järjestetään 25.-26.1.2022 Sibeliustalossa, Lahdessa. Koulutuspäiviin mahdollista osallistua myös etänä.

Hinta
Koulutuksen hinta on 1190 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto. Lisäksi osallistujat saavat lokakuussa 2020 julkaistun uuden suomenkielisen kirjan: Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia.

Kouluttaja


Kimmo Liuksiala

 

Kurssi-ilmoittautumisen kuittaus

Lähetettyäsi ilmoittautumislomakkeen, saat kuittauksen sähköpostiisi. Kuittaamme ilmoittautumisen vastaanotetuksi parin päivän sisällä. Jos kuittausta ei kuulu, otathan yhteyttä osoitteeseen toimisto@qk-karjalainen.fi tai 03-780 4264.Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
25.01.202209:0016:00
26.01.202208:1516:00

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00
Johdatus Lean Six Sigma -ajatteluun
Ongelmanratkaisustrategia, DMAIC
Lean vs. Six Sigma
Mikä tekee Six Sigmasta erilaisen?
Mitä muuta Six Sigma on?
Hukan lajit
12:00 Lounas
13:00
Ongelman määrittely
Määritystyökalut ja prosessi
SIPOC
Prosessikuvaus ja arvovirtakuvaus (VSM)
14:30 Kahvi
Ideointityökalut
aivoriihi, kalanruoto, 5 x miksi
XY-Matriisi, FMEA, Data ja datan keräys
16:00 1. päivän päätös

 

Päivä 2

08:15 Mittausvaiheen työkalut
Gage R&R -demonstraatio
Analyysivaiheen työkalut
Datan analysointi ja Graafiset työkalut
12:00 Lounas
13:00
Parannusvaihe
Koesuunnittelu, esimerkkejä
Ryhmätyö: Kuinka suoritetaan DoE-koe
14:30 Kahvi
Ohjausvaihe
Parannuksen säilyttäminen
Tilastollinen prosessinohjaus, SPC
Demonstraatio vaihtelusta
16:00 2. päivän päätös

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!