Työkaluja työturvallisuuden kehttämiseen – Vision Zero

Kesto: 1.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Jokainen tapaturma – ja työperäinen sairaus on torjuttavissa. Lähes aina voidaan löytää sairastumiseen tai tapaturmaan johtaneita syitä ja taustalla vaikuttavia tekijöitä, joihin puuttumalla tapahtuma olisi voitu estää. Tätä varten tarvitsemme avoimen ja vahvan kulttuurin, joka kannustaa ennaltaehkäisyyn ja riskien tunnistamiseen. Hyvä työterveys- ja työturvallisuuskulttuuri ei synny itsestään, vaan sitä tarvitsee myös johtaa.

Mikä on työturvallisuuden “Vision Zero”?

ISSA (International Social Security Association) halusi kehittää työkalun yrityksille vahvan työturvallisuuskulttuurin tukemiseen. Projektissa kerättiin parhaita käytäntöjä ja haastateltiin yli 1000 työnantajaa, ylintä johtoa, esimiehiä, työturvallisuusammattilaisia, työntekijöitä, työsuojeluvaltuutettuja ja viranomaisia. Näin syntyi ”7 kultaista sääntöä”, jonka ympärille koulutusmateriaali on tehty. ”Vision Zero” -materiaalit ovat vapaasti organisaatioiden käytettävissä.

Työkaluja työturvallisuuden kehttämiseen -koulutuksen oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista. Päivän tavoitteena on käydä vuorovaikutteista keskustelua ja tehdä käytäntöön soveltavia harjoitteita. Kurssi pidetään suomeksi, mutta valtaosa materiaaleista on englanniksi, joten ainakin välttävä englanninkielen taito on tarpeen kurssilla.

Koulutuspäivän päätteeksi kouluttaja osoittaa osallistujille, miten he voivat jatkaa tästä. Materiaaliin sisältyy työkalupohjia TTT-järjestelmän päivittämiseen.

Miksi osallistua?

  • Opit hyödyntämään ”Vision Zero” -materiaaleja omassa organisaatiossasi
  • Voit täydentää toimintasuunnitelmia Vision Zero -ajattelun mukaisiksi
  • Saat ymmärryksen jokaisen säännön sisällöstä
  • Saat hyviä kontakteja muista kurssilaisista.

Kenelle?

Tapaturmatutkinnoista vastaavat, esimiehet, työterveys- ja -turvallisuusjärjestelmän rakentamisesta vastaaville, työsuojelupäälliköille, työsuojeluvaltuutetuille, turvallisuusjärjestelmän auditoijille, prosessinomistajille ja toimintajärjestelmien kehittäjille.08:15 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

08:45  Päivän avaus

Vision Zero -esittely

 

7 kultaista sääntöä – esittely, harjoituksia, keskustelua

1. Ota johtajuus – näytä, että välität ja olet sitoutunut2.

2. Tunnista vaarat- kontrolloi riskejä

3. Määritä tavoitteet – suunnittele parannustoimenpiteet

 

 

11:30  Lounas

Vision Zero -esittely jatkuu

 

4. Toimi systemaattisesti -organisoidu

5. Varmista turvallinen työympäristö ja koneturvallisuus

6. Varmista osaaminen

7. Investoi ihmisiin, kannusta osallistumaan

 

 

Päivän yhteenveto ja keskustelua

16.00 Koulutuksen päätös

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!